دوره 14، شماره 1 - ( مجله علمی پژوهشی طب جنوب 1390 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 22-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Derakhshesh B, Yousefzadi M, Afshar nasab M, Yeganeh V, Dashtian Nasab A. In vitro Antibacterial Activities of the Marine Macroalgae" Laurencia Snyderiae" and "Sargassum Angustifolium" Against Human Pathogens. Iran South Med J 2011; 14 (1) :17-22
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-240-fa.html
درخشش بهروز، یوسف زادی مرتضی، افشار نسب محمد، یگانه وحید، دشتیان نسب عقیل. بررسی اثرات ضدباکتریایی جلبک‏های دریایی Laurencia snyderiae وSargassum angustifolium علیه پاتوژن‏های انسانی. مجله طب جنوب. 1390; 14 (1) :17-22

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-240-fa.html


1- ، behruzdrakhshesh@yahoo.com
چکیده:   (23109 مشاهده)
زمینه: امروزه استفاده‏ گسترده از آنتی‌بیوتیک‏ها باعث به‌وجود آمدن سویه‏های مقاوم میکروارگانیسم‏ها و افزایش روزافزون مقاومت آنتی‎بیوتیکی در سراسر جهان شده است. از این رو تحقیقات در رابطه با عوامل ضدمیکروبی جدید که به‌طور طبیعی تولید می‏شوند، برای دستیابی به‌منابع نوین دارویی از اهمیت فراوانی برخوردار است. بر اساس پژوهش‏های انجام شده برخی از جلبک‏های پرسلولی دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی قابل ملاحظه‏ای می‏باشند. مواد و روش‌ها: در این پژوهش اثرات ضدباکتریایی عصاره‏های آلی جلبک‏های پرسلولی لرنسیا اسینیدریا و«سارگاسوم انگوسیتینیوم» جمع‌آوری شده از سواحل بندر بوشهر روی 3 سویه‏ باکتریایی گرم مثبت به نام‏های «استوپتوکوکوس موتانس»، «استوپتوکوکوس سالیواریس»، «استوپتوکوکوس سانگویسس»، و 4 سویه‏ باکتریایی گرم منفی به نام‏های «سالمونلاتیفی»، «پروتئوس وولگاریس»، «شیگلا فلکسینو» و «میکروکوکوس لوتئوس» مورد آزمایش قرار گرفت. عصاره‏گیری به‌روش غوطه‏وری انجام شد و عصاره‏های متانولی و کلروفرمی به‌دست آمدند. اثرات ضد‏باکتریایی عصاره‏های نهایی به دو روش انتشار در آگار به وسیله‏ی دیسک و روش رقت‏‏های متوالی در لوله جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) بررسی شد. یافته‌ها: بر اساس نتایج به‌دست آمده، جلبک‏های این پژوهش بیشترین تأثیر ضد‏باکتریایی را علیه باکتری گرم منفی S.typhi نشان داده‏اند و باکتری گرم منفی M.luteus بیشترین مقاوت را نسبت به عصاره‏های آلی جلبک‏های این آزمون از خود نشان داده ‏است. نتیجه‌گیری: جلبک قرمز L.snyderiae نسبت به جلبک قهوه‏ای S.angustifolium از اثرات ضدباکتریایی قوی‏تری برخوردار است.
متن کامل [PDF 164 kb]   (2467 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/11/29 | پذیرش: 1389/3/26 | انتشار: 1389/11/11

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb