[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 2 - ( طب جنوب 1392 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 164-165 برگشت به فهرست نسخه ها
معرفی کتاب: طعم، رنگ و بو در آب آشامیدنی (معرفی، شناخت و کنترل)
سینا دوبرادران *1، داریوش رنجبر وکیل آبادی2
1- ، s.dobaradaran@bpums.ac.ir
2- گروه بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
چکیده:   (6902 مشاهده)

دسترسی به آب آشامیدنی سالم برای حفظ سلامت انسان و نیز توسعه و پیشرفت جوامع بشری ضروری می‌باشد. با توجه به پیشرفت‌های اقتصادی و صنعتی بشر و رشد جمعیت، صدمات کیفی و کمی وارد بر منابع آب نیز روز به روز افزایش می‌یابد. لذا با توجه به روند افزایش آلودگی منابع آب موجود و ضرورت دسترسی به آب آشامیدنی سالم، شناخت دقیق اجزای آب و داشتن دانشی کافی در زمینه‌ی برنامه‌ریزی، طراحی و بهره‌برداری طرح‌های آب لازم به‌نظر می‌رسد. از طرفی آشنایی با استانداردها و معیارهای کیفی آب شرب چه از نظر بهداشتی و چه از نظر گوارایی از سوی کلیه افراد فعال در این بخش (متخصصان، طراحان، مهندسین، بهره‌برداران و مشاوران) نیز کاملاً ضروری می‌باشد. مطلب اساسی که در تصفیه خانه‌های آب باید مورد توجه باشد تولید آبی مطابق با استانداردهای بهداشتی مقررات اولیه آب آشامیدنی می‌باشد؛ اما در عین حال جهت جلب اطمینان عموم جنبه‌های زیبا شناختی نیز در منابع آب آشامیدنی باید مورد توجه باشد. بر اساس استانداردهای ثانویه، آب آشامیدنی باید از نظر پارامترهای زیبا شناختی از جمله رنگ، بو و طعم دارای مقادیر پایین و قابل قبول باشد. در این کتاب منابع تولید رنگ، بو و طعم و روش‌های اندازه‌گیری و حذف هر کدام بحث می‌شود و در آخر به‌صورت گام به گام روش طراحی سیستم‌های حذف رنگ، بو و طعم در شرایط خاص در مثال‌های طراحی مورد توجه قرار می‌گیرند. این کتاب به دانشجویان و دانش‌پژوهان شاخه‌های مهندسی بهداشت محیط، علوم زیست محیطی وسایر علوم مرتبط توصیه می‌شود. این کتاب همچنین می‌تواند در طراحی و بهره‌برداری تصفیه‌خانه‌های آب مورد استفاده طراحان، اپراتورها، بهره‌برداران و کلیه دست‌اندرکاران تصفیه خانه‌های آب قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: طعم، بو، رنگ، آب آشامیدنی
متن کامل [PDF 64 kb]   (2129 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۲/۲/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dobaradaran S, Ranjbar Vakil Abadi D. Book Review: Taste, color, and odor in drinking water (Introduction, Detection, and Control). Iran South Med J. 2013; 16 (2) :164-165
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-425-fa.html
دوبرادران سینا، رنجبر وکیل آبادی داریوش. معرفی کتاب: طعم، رنگ و بو در آب آشامیدنی (معرفی، شناخت و کنترل). طب جنوب. 1392; 16 (2) :164-165

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-425-fa.html

دوره 16، شماره 2 - ( طب جنوب 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 790 queries by yektaweb 3510