دسترسی به آب آشامیدنی سالم برای حفظ سلامت انسان و نیز توسعه و پیشرفت جوامع بشری ضروری میباشد. با توجه به پیشرفتهای اقتصادی و صنعتی بشر و رشد جمعیت، صدمات کیفی و کمی وارد بر منابع آب نیز روز به روز افزایش مییابد. لذا با توجه به روند افزایش آلودگی منابع آب موجود و ضرورت دسترسی به آب آشامیدنی سالم، شناخت دقیق اجزای آب و داشتن دانشی کافی در زمینهی برنامهریزی، طراحی و بهرهبرداری طرحهای آب لازم بهنظر میرسد. از طرفی آشنایی با استانداردها و معیارهای کیفی آب شرب چه از نظر بهداشتی و چه از نظر گوارایی از سوی کلیه افراد فعال در این بخش (متخصصان، طراحان، مهندسین، بهرهبرداران و مشاوران) نیز کاملاً ضروری میباشد. مطلب اساسی که در تصفیه خانههای آب باید مورد توجه باشد تولید آبی مطابق با استانداردهای بهداشتی مقررات اولیه آب آشامیدنی میباشد؛ اما در عین حال جهت جلب اطمینان عموم جنبههای زیبا شناختی نیز در منابع آب آشامیدنی باید مورد توجه باشد. بر اساس استانداردهای ثانویه، آب آشامیدنی باید از نظر پارامترهای زیبا شناختی از جمله رنگ، بو و طعم دارای مقادیر پایین و قابل قبول باشد. در این کتاب منابع تولید رنگ، بو و طعم و روشهای اندازهگیری و حذف هر کدام بحث میشود و در آخر بهصورت گام به گام روش طراحی سیستمهای حذف رنگ، بو و طعم در شرایط خاص در مثالهای طراحی مورد توجه قرار میگیرند. این کتاب به دانشجویان و دانشپژوهان شاخههای مهندسی بهداشت محیط، علوم زیست محیطی وسایر علوم مرتبط توصیه میشود. این کتاب همچنین میتواند در طراحی و بهرهبرداری تصفیهخانههای آب مورد استفاده طراحان، اپراتورها، بهرهبرداران و کلیه دستاندرکاران تصفیه خانههای آب قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |