دوره 10، شماره 1 - ( سال دهم، دوره دهم، شماره 1 ، شهريور1386 1386 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، rabbani@ibb.ut.ac.ir
چکیده:   (22152 مشاهده)

زمینه: از مدت ها پیش غضروف کوسه ماهی به عنوان یک ماده ضد رگزای طبیعی در طب سنتی مطرح بوده و جهت آن خواصی از جمله مهار چسبندگی، تکثیر، مهاجرت سلول های اندوتلیال و هضم وتجزیه ماتریکس خارج سلولی گزارش شده است. لذا به دلیل کاربرد درمانی وسیع آن در کنترل رگزایی، هدف تحقیق حاضر، بررسی خواص پروتئین های فعال و ضد رگزای مربوطه می باشد. مواد و روش‌ها: پروتئین های بافت غضروف در بافر استات سدیم 100 میلی مولار با 8/4=pH حاوی گوانیدین هیدروکلراید 4 مولار و در حضور مخلوطی از مهارکنندگان آنزیمی استخراج گردید. پس از کروماتوگرافی نمونه بر روی ستون های تعویض آنیون و کاتیون، پروتئین‎ها تفکیک و جهت ارزیابی رگزایی (شامل ضخامت و تعداد عروق، تعداد و شدت خمش شاخه‎های فرعی و رنگ غیر طبیعی غشاء) در مدل غشاء کوریوآلانتوئیک جنین تخم مرغ به کار گرفته شدند. یافته‎ها : بیشترین فعالیت ضد رگزایی در نمونه A1 استخراج شده از غضروف کوسه ماهی نسبت به گروه شاهد و نیز سایر گروه‎های مورد آزمایش مشاهده شد. بررسی محتوای پروتئینی نمونه فعال A1 بر روی ژل الکتروفورز، وجود پروتئین‎هایی با وزن مولکولی 16- 14 کیلودالتون را نشان داد. نتیجه‎گیری: پروتئین‎هایی از غضروف کوسه ماهی خلیج فارس دارای اثرات ضدرگزایی می باشند. لذا با توجه به اهمیت و ضرورت تحقیق در زمینه درمان بیماری های ناشی از رگزایی، این پروتئین ها جهت انجام مطالعات مولکولی بیشتر و کاربرد و طراحی دارویی در درمان بیماری‎های ذیربط, می‎بایست مورد توجه قرار گیرند.

واژه‌های کلیدی: رگزایی، غضروف، کوسه ماهی، سرطان
متن کامل [PDF 356 kb]   (3653 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1386/3/4 | پذیرش: 1386/10/23 | انتشار: 1387/6/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.