:: دوره 6، شماره 1 - ( مجله علمی و پژوهشی طب جنوب 1382 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 68-62 برگشت به فهرست نسخه ها
الگوی مصرف مواد مغذی درفوتبالیست های مرد شهر شیراز
سعید نجف پور بوشهری*1، شهناز رونشاد، بهرام ضیغمی، اسفندیار ستوده مرام
چکیده:   (22245 مشاهده)
ورزش درکنار تغذیه وبرنامه های غذائی استاندارد، می تواند تأثیرکاربرد مطلوب دربدن داشته باشد. لذا ما به منظور بررسی الگوی مصرف مواد مغذی درفوتبالیست مردشهرشیراز، 323 نفرکه در رده های گروه سنی جوانان(102نفر)، امید(112نفر) وبزرگسالان(109نفر) قرارداشتند به روش نمونه برداری خوشه ای چندمرحله ای بطورتصادفی انتخاب گردیدند وبا استفاده از پرسشنامه یادآمد 24ساعته خوراکی وپرسشنامه بسامدخوراکی میزان مصرف مواد غذائی در24ساعت گذشته ومصرف روزانه وعده های ششگانه غذائی درکنار شاخص های تن سنجی آنان تعیین گردید.درکل جامعه فوتبالیست مورد بررسی، میزان درصد پروتئین دریافتی(24/1+-83/10 درصد) کمترازحداستاندارد و درصد کربوهیدرات دریافتی(74/1+-47/72 درصد) بیشتر از میزان استاندارد بود، میانگین کلسیم(62/689 میلی گرم)، فسفر (45/734 میلی گرم)، آهن(35/220 میلی گرم)، ویتامین B1(08/2 میلی گرم)، ویتامین B2(66/1میلی گرم)، ویتامین C(3/107 میلی گرم) و ویتامین A (42/962 میکروگرم واحدتینول) درجامعه فوتبالیست ها بود.میانگین مصرف روزانه انرژی درگروه سنی جوانان 2667 کیلوکالری، امید2713 کیلوکالری، بزرگسال 2786 کیلوکالری و درکل افراد مورد مطالعه 2723 کیلوکالری به دست آمد. در یک فراگردکلی، میزان دریافت پروتئین درجامعه فوتبالیست ها ازوضعیت مطلوبی برخوردار نبوده ومیزان دریافت ریز مغذی ها نیز کمتراز حداستاندارد جهانی می باشد.
واژه‌های کلیدی: فوتبال، ریز مغذی، تغذیه، پروتئین
متن کامل [PDF 147 kb]   (1614 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/11/2 | پذیرش: 1387/11/2 | انتشار: 1387/11/2


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( مجله علمی و پژوهشی طب جنوب 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها