دوره 11، شماره 1 - ( دفتر مجله علمی-پژوهشی طب جنوب 1387 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 46-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، Ahmadi@Skums.ac.ir
چکیده:   (13838 مشاهده)

زمینه: آپاندیسیت شایع ترین بیماری و علت شکم درد منجر به جراحی است. آنچه ما را بر آن داشت تا به بررسی این موضوع بپردازیم فراوانی غیرمنتظره موارد مظنون به آپاندیسیت به صورت خوشه ای (گروهی) و تعیین علل آن در استان چهارمحال و بختیاری بوده است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه تحلیلی گذشته نگر از نوع مورد– شاهدی مبتنی بر جمعیت از 11 روستای بخش بازفت شهرستان کوهرنگ واقع در استان چهارمحال و بختیاری، 54 نفر به عنوان گروه مورد انتخاب و با 54 نفر به عنوان گروه شاهد، مورد مقایسه قرار گرفتند. برای هر دو گروه مورد و شاهد، یادآمد خوراکی آنها پرسش گردید. یافته‌ها: میزان بروز آپاندیسیت در یازده روستای مورد بررسی 57/1 درصد و در روستایی با جمعیت 275 نفر که کانون تلقّی گردید، 12 درصد بود. میزان صحت آپاندیسیت بر اساس پاتولوژی 1/57 درصد به دست آمد. با مقایسه سوابق مواجهه در گروه های مورد بررسی، علل اصلی درد شکم در افراد مظنون به آپاندیسیت، مصرف سبزیجات وحشی (کوهی) به نام‎های کنگر، کرفس، تره، لوه و مچه به تنهایی با 75/7= OR و (87/21 – 8/2): CI 95% یا مخلوط با ماست محلی و مصرف ترکیبی به نام تلیکه با 25/6 = OR و (1/16 – 4/2) :CI 95% بوده است. نتیجه گیری: در معاینات پزشکی افراد مظنون به آپاندیسیت گروهی و کاندید آپاندکتومی، توجه به تاریخچه مصرف مواد غذایی، مخصوصاً سبزیجات کوهی (وحشی) و محلی ضروری و مهم به نظر می رسد.

متن کامل [PDF 180 kb]   (1699 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/1/25 | پذیرش: 1387/4/23 | انتشار: 1387/12/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.