دوره 12، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهشی طب جنوب 1388 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 156-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

PMCID: 27689687

XML English Abstract Print


1- ، jsaberifard@yahoo.com
چکیده:   (14243 مشاهده)

زمینه: مگنتیک رزونانس کلانژیوپانکراتوگرافی (Magnetic resonance cholangiopancreatography) در طی سال های اخیر از لحاظ تکنیکی بهبود چشم گیری داشته است و نشان داده شده است که می‌تواند کاربرد‌های بالینی وسیعی در تصویر‌برداری مجاری صفراوی و پانکراس داشته باشد. مطالعات اخیر نشان داده‌اند که مگنتیک رزونانس کلانژیوپانکراتوگرافی جهت بررسی سنگ مجرای صفراوی مشترک، انسداد بدخیم و خوش‎خیم مجاری صفراوی و پانکراس، آنومالی‌های مادرزادی و پانکراتیت مزمن قابل مقایسه و یا حتی بهتر از تکنیک‌های دیگر مانند سونوگرافی، سی تی اسکن و کلانژیوپانکراتوگرافی پس‎گستر آندوسکوپیک (endoscopic retrograde cholangiopancreatography) است. مواد و روش‌ها: در این روش تصویر‌برداری از MRI برای مشاهده مایعات دارای سرعت آهسته مانند صفرا به صورت سیگنال بالا استفاده می‌شود. مکانیسم‌های Heavily T2-Weighted عمدتاً برای مگنتیک رزونانس کلانژیوپانکراتوگرافی به همراه تکنیک Single-Shot echo-train spin echo به کار می‌روند. در این مطالعه یافته های مگنتیک رزونانس کلانژیوپانکراتوگرافی و فراوانی بیماری های مختلف مجاری صفراوی و پانکراس در تعداد293 بیمار طی سال…های 1379 الی 1385 مورد بررسی قرار گرفته است. یافته‌ها: فراوانی بیماری های انسدادی و غیر انسدادی مجاری صفراوی و پانکراتیک به تفکیک در جداول و نمودارهای مربوطه آورده شده است. سنگ های صفراوی بیشترین فراوانی را در بالغین و کیست کلدوک مادرزادی بیشترین فراوانی در اطفال را نشان می دهند. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد که مگنتیک رزونانس کلانژیوپانکراتوگرافی می تواند به عنوان یک روش تصویربرداری غیر تهاجمی و دقیق در تشخیص بیماری های مجاری صفراوی و پانکراتیک مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 477 kb]   (1717 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/5/7 | پذیرش: 1388/7/25 | انتشار: 1388/9/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.