دوره 14، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهشی طب جنوب 1390 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 83-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم ، mkargar@jia.ac.ir
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم
چکیده:   (18577 مشاهده)
زمینه: اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین، یکی از پاتوژن‌های متداول در گاو است که به‌طور اتفاقی موجب ایجاد بیماری‎هایی در انسان می‌شود. این باکتری پتانسیل آلودگی با گوشت قرمز را دارد و اغلب عفونت‌های بالینی ناشی از آن با مصرف گوشت چرخ کرده نپخته در ارتباط است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش، به‌صورت مقطعی 122 نمونه گوشت چرخ کرده از قصابی‌های چهار منطقه مختلف شهر شیراز در سال 1386 جمع‌آوری و پس از غنی‌سازی در محیط کشت اختصاصی و ارزیابی تخمیر سوربیتول و فعالیت بتاگلوکورونیدازی (تست MUG)، با کمک آنتی‌سرم اختصاصی، سویه‌های E.coli O157:H7 تعیین هویت گردید. سپس ژن‌های بیماری‌زای وروتوکسین، اینتیمین و همولیزین با استفاده از روش Multiplex PCR و مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه-ها با روش دیسک دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: از مجموع نمونه‌های مورد بررسی، 119 کلنی سوربیتول منفی جداسازی گردید که 3 سویه O157:H7 (فراوانی 45/2 درصد) با آنتی‌سرم اختصاصی تأئید شد. از سویه‌های مورد بررسی، در دو جدایه هر دو ژن بیماری‌زای stx1 و eaeA (فراوانی 64/1 درصد) مشاهده گردید. در سویه‌های تأیید شده مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های اریترومایسین، تتراسیکلین، آمپی‌سیلین، پنی‌سیلین، کلیندامایسین، سفکسیم، نووبیوسین و جنتامایسین دیده شد. نتیجه‌گیری: به‌دلیل زندگی این ارگانیسم در روده دام‌های سالم، ضرورت توجه به پیش‌گیری در هنگام فرایند گوشت وجود دارد.
متن کامل [PDF 275 kb]   (3127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/10/17 | پذیرش: 1388/11/27 | انتشار: 1389/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.