دوره 14، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهشی طب جنوب 1390 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 93-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، rayaviro@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
چکیده:   (21914 مشاهده)

زمینه: عفونت ویروس‌های ایجاد کننده هپاتیت به‌دلیل پتانسیل ایجاد عفونت‌های حاد و مزمن در لکوسیت‌های خونی و به‌خصوص لنفوسیت‎ها یکی از علل احتمالی چالش برانگیز در بیماران مبتلا به انواع سرطان‌های خون محسوب می‌گردند. امروزه از میان ویروس‎های مختلف ایجادکننده هپاتیت ویروسیHGV به‌دلیل مکانیسم ناشناخته پاتوژنز در روند بروز و یا تشدید بدخیمی‌های خونی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است. در این تحقیق به‌منظور تشخیص سریع و به‌موقع عفونت ویروس HGV و تعیین نقش این ویروس در وضعیت بالینی مبتلایان به سرطان‌های خون، تعیین میزان شیوع و نقش احتمالی این ویروس مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه که به‌صورت گذشته‌نگر انجام گردید, نمونه‌های خون حاوی EDTA در طول مدت دو و نیم سال از 100 بیمار مبتلا به انواع سرطان‌های خون و100 نفر مراجعه‌کننده به این مرکز که عدم ابتلا به سرطان‌های خونی در آنها تأیید شده بود, به‌عنوان گروه کنترل جمع‌آوری و پس از جداسازی پلاسما از نمونه‌های فوق تا زمان انجام آزمایش در دمای 80- درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند. به منظور تعیین میزان شیوع عفونت گذشته ویروس‌هایHBV، HGV وHCV آنتی‌ژن و آنتی بادی‌های ضد این ویروس‎ها با آزمایش ELISA بررسی گردید. همچنین وجود ویرمی ویروس HGV با آزمایش Nested-RT-PCR بر روی نمونه‎های افراد بیمار و گروه کنترل آزمایش گردید. یافته‌ها: آنتی‌بادی ضدآنتی ژن E2 ویروس HGV (Anti-E2-Ab) تنها در یک نفر1 درصد از مبتلایان به سرطان خون مشاهده شد که این فرد فاقد سابقه ابتلا به عفونت ویروس‌های HBV وHCV بود. همچنین ژنوم HGV در 4 (4 درصد) بیمار مبتلا به انواع سرطان خون و یک نفر(1 درصد) از افراد گروه کنترل گزارش شد و که از میان این افراد تنها در یک نفر از مبتلایان به سرطان خون عفونت همزمان با ویروس HBV (HBsAg+) تشخیص داده شد. میان فراوانی HBsAg در گروه بیمار و کنترل تفاوت معنی‌دار (02/0=P) مشاهده گردید. به‌علاوه میان فاکتور جنسیت با حضور HBsAg ارتباط معنی‌داری (02/0=P) مشاهده شد، اما میان هیچ‌یک از فاکتورهای خطرساز وایجاد عفونت HGV درافراد بیمار روابط معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: در این بررسی میزان شیوع پایین عفونت غیرفعال و فعالHGV در بیماران مبتلا به سرطان خون در مقایسه با گروه کنترل مورد تأیید قرار گرفت. همچنین شناسایی عفونت مشترک HGV و HBV می‌تواند توجه سایر محققان را برای مطالعه عفونت این ویروس در جمعیت‌های وسیع‌تر مبتلا به نقص‌ها و بدخیمی‌های خونی به‌منظور مدیریت تشخیصی و درمانی صحیح‌تر این گروه از سرطان‌ها جلب کند.

واژه‌های کلیدی: HBV، HGV وHCV، سرطان‌های خون
متن کامل [PDF 188 kb]   (2336 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/10/23 | پذیرش: 1388/11/27 | انتشار: 1389/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.