Mirzaei A, Mirzaei N, Mirzaei M, Delaviz H. Hepatoprotectivitve effect of Iranian grape seed and Jaft (a part of oak fruit) extracts against CCL4 induced-liver toxicity in rats. Iran South Med J 2011; 14 (4) :230-239
URL:
http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-301-fa.html
میرزائی علی، میرزائی نوشین، میرزائی مهسا، دلاویز حمداله. بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی هسته انگور و جفت میوه بلوط (Quercus specie) بر سمیت ناشی از تتراکلریدکربن در کبد موشهای صحرایی. مجله طب جنوب. 1390; 14 (4) :230-239
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-301-fa.html
1- مرکز تحقیقات گیاهان داروئی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، mirzaee3a2003@yahoo.com
2- دانشکده فرگوسن، دانشگاه پونا هندوستان
3- دانشکده سینا گاد، دانشگاه پونا هندوستان
4- مرکز تحقیقات سلولی و ملکولی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
چکیده: (17900 مشاهده)
زمینه روغن هسته انگور بهدلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی، بهخصوص آنتوسیانیدین که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی می باشد، مورد توجه متخصصین قرار گرفته است. بهعلاوه اینکه امروزه علاقه به درمان بیماریها با استفاده از داروهای طبیعی، منجر به افزایش استفاده از گیاهان دارویی شده است. در این تحقیق اثر حفاظتی مخلوط مساوی عصاره هسته انگور و جفت بر روی سمیت ناشی از تتراکلریدکربن در کبد موشهای صحرایی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی از28 سر موشهای صحرایی نر، نژاد ویستار استفاده شد. در گروه (1) و (2): روزانه یکبار، به مدت 7 روز مقدار نیم میلیلیتر آب مقطر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موش گاواژ و از روز سوم، روزانه بهمدت 5 روز بهترتیب میزان نیم میلیلیتر بر کیلوگرم روغن زیتون و یک میلیلیتر بر کیلوگرم محلول تتراکلریدکربن با حلال روغن زیتون (بهنسبت مساوی) بهصورت داخل صفاقی تزریق شد.گروه (3) و (4) روزانه یکبار بهمدت 7 روز بهمیزان 200 میلیگرم مخلوط مساوی عصاره هیدروالکلی هسته انگور با جفت بهازای هر کیلوگرم وزن بدن گاواژ شد و بهطور همزمان از روز سوم، بهمدت 5 روز بهترتیب میزان نیم میلیلیتر در کیلوگرم روغن زیتون و یک میلیلیتر بر کیلوگرم (محلول تتراکلرید کربن با حلال روغن زیتون به نسبت مساوی) بهصورت داخل صفاقی تزریق شد. یافتهها: در گروه دریافتکننده تتراکلریدکربن افزایش معنیداری در فعالیت آنزیمهای الکالین فسفاتاز، اسپارتات آمینو ترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و بیلیروبین نسبت بهگروه کنترل دیده شد. مصرف مخلوط مساوی عصاره هسته انگور و جفت (گروه تیمار) قادر به کاهش فعالیت ترانس آمینازهای کبدی، الکالین فسفاتاز و بیلیروبین بهطور معنیداری شد. میانگین سطح سرمی اسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینو ترانسفراز، الکالین فسفاتاز و بیلیروبین در گروه دریافت-کننده مخلوط عصارهها، نسبت بهگروه کنترل (روغن زیتون) تغییرات معنیداری دیده نشد. نتیجهگیری: با توجه بهاینکه مصرف مساوی عصارههای هسته انگور و جفت در گروه (تیمار) منجر بهکاهش معنیداری در فعالیت اسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز، الکالین فسفاتاز و بیلیروبین نسبت به گروه (سَم) شد، لذا میتوان گفت که مخلوط عصارهها دارای اثرات حفاظت کبدی میباشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1390/2/12 | پذیرش: 1390/4/18 | انتشار: 1390/9/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول