دوره 16، شماره 2 - ( طب جنوب 1392 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 99-92 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز
3- گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز ، pourmahdim@scu.ac.ir
چکیده:   (18018 مشاهده)

زمینه: با توجه به اثر مثبت روغن کنجد بر دستگاه عصبی و از آنجایی که اسیدهای چرب در دوران بارداری برای تکامل دستگاه عصبی و در دوران شیردهی جهت رشد سلول‌های مغزی نوزاد ضروری می‌باشند، در این تحقیق اثر مصرف رژیم غذایی حاوی روغن کنجد به میزان 10 درصد در دوران بارداری و شیردهی بر روی حافظه موش‌های صحرایی متولد شده در 30 روز بعد از تولد بررسی گردید. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی موش‌های صحرایی ماده و نر بالغ نژاد ویستار به 2 گروه 12 تایی تقسیم شدند (در هر گروه 9 موش ماده و 3 موش نر). گروه کنترل با جیره غذایی معمولی و گروه آزمایش با جیره غذایی حاوی روغن کنجد به میزان 10 درصد در دوران بارداری و دوران شیردهی تغذیه شدند. زاده‌های نر و ماده گروه‌ها در سن 30 روزگی جهت بررسی حافظه احترازی غیرفعال با استفاده از دستگاه شاتل باکس تست شدند. تحلیل داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس دو طرفه انجام گرفت. یافته‌ها: میانگین زمان تأخیر در ورود به جعبه تاریک در ابتدای آموزش در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کمتر بود (01/0>P). میانگین زمان تأخیر در ورود به جعبه تاریک 48 ساعت بعد از آموزش در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بیشتر بود و میانگین زمان سپری شده در جعبه تاریک 48 ساعت بعد از آموزش در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کمتر بود (001/0>P). نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که مصرف روغن کنجد 10 درصد در دوران بارداری و شیردهی حافظه احترازی غیرفعال پس از 48 ساعت را در موش صحرایی 30 روزه افزایش می‌دهد.

متن کامل [PDF 129 kb]   (3440 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/9/15 | پذیرش: 1390/3/22 | انتشار: 1392/2/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.