[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 1 - ( دوماهنامه طب جنوب 1393 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 76-84 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفیت میکروبی شیرهای پاستوریزه و استریلیزه عرضه شده در شهر بوشهر
سینا دوبرادران1، امیرعباس حامدیان، رحیم طهماسبی2، حسین قائدی3، اعظم محمدی، حمیدرضا علیزاده اطاقور
1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
2- گروه آمار، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
3- ، hqaedi@yahoo.com
چکیده:   (4652 مشاهده)

زمینه: شیر منبعی ارزشمند، از مواد مغذی است که میکرو ارگانیسم‌ها در صورت مساعد بودن شرایط می‌توانند در آن رشد کنند. این بررسی به‌منظور ارزیابی کیفیت میکروبی شیرهای پاستوریزه و استریلیزه موجود در شهر بوشهر صورت گرفت. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی در پاییز و اوایل زمستان سال 1389 انجام شد. در این مطالعه 11 مارک شامل 6 مارک پاستوریزه و 5 مارک استریلیزه و در مجموع 160 نمونه مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. آزمایشات میکروبی انجام شده شامل باکتری‌های هتروتروف، کلیفرم کل و اشرشیاکلی (E.coli) طبق استاندارد متد بود. در این تحقیق، ارتباط بین رشد باکتری‌های هتروترف و کلی فرم با پارامترهای دما و اختلاف زمان بین تاریخ تولید و تاریخ نمونه‌برداری (دوره نگهداری) سنجیده شد و از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 جهت آنالیز استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که از 98 نمونه پاستوریزه 7/35 درصد نمونه‌ها دارای آلودگی باکتریایی هتروترفیک (HPC) و 2/15 درصد دارای آلودگی کلی فرم کل بودند و در 62 نمونه استریلیزه هیچ‌گونه آلودگی مشاهده نشد. میانگین باکتری‌های هتروتروف در شیر پاستوریزه، از استاندارد ملی ایران بسیار بالاتر بود. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که رشد باکتری‌های هتروترف و کلی فرم با دما دارای رابطه مستقیم و معنی‌داری می‌باشد ولی با دوره نگهداری رابطه‌ی معنی‌داری به‌دست نیامد.

واژه‌های کلیدی: کیفیت میکروبی، شیر پاستوریزه، استریلیزه، ایران
متن کامل [PDF 313 kb]   (2854 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۱/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dobaradaran S, Hamedian A A, Tahmasebi R, Qaedi H, Mohamadi A, Alizadeh Otaghvar H. Microbial quality evaluation of pasteurized and sterilized marketing milks in Bushehr . Iran South Med J. 2014; 17 (1) :76-84
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-507-fa.html

دوبرادران سینا، حامدیان امیرعباس، طهماسبی رحیم، قائدی حسین، محمدی اعظم، علیزاده اطاقور حمیدرضا. بررسی کیفیت میکروبی شیرهای پاستوریزه و استریلیزه عرضه شده در شهر بوشهر. طب جنوب. 1393; 17 (1) :76-84

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-507-fa.html



دوره 17، شماره 1 - ( دوماهنامه طب جنوب 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4006