دوره 18، شماره 3 - ( دوماهنامه طب جنوب 1394 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 596-587 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari F, Shoara R, jahanpour F. Food intake patterns and factors affecting in preschool children in Bushehr city. Iran South Med J 2015; 18 (3) :587-596
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-705-fa.html
نظری فریده، شعرا رویا، جهان‌پور فائزه. الگوی غذایی و عوامل موثر بر آن در کودکان بدو ورود به مدرسه در شهرستان بوشهر. مجله طب جنوب. 1394; 18 (3) :587-596

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-705-fa.html


1- گروه تغذیه، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
2- اداره آموزش و پرورش شهرستان بوشهر
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر ، f_jahanpour@yahoo.com
چکیده:   (5479 مشاهده)

زمینه: عوامل متعددی بر الگوی دریافت غذا در بچه‌ها تأثیر می‌گذارند که برخی آشکار و برخی مبهم هستند. علائق و نفرت‌های غذایی در سال‌های اول زندگی شکل می‌گیرد. هدف از این مطالعه تعیین الگوی غذایی و عوامل مؤثر بر آن در کودکان بدو ورود به مدرسه در شهرستان بوشهر می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه‌ی توصیفی و مقطعی روی 191 کودک بدو ورود به مدرسه (6 ساله) که به‌روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک یا FFQ جمع‌آوری و با استفاده از جدول تعداد و اندازه واحدهای مورد نیاز روزانه از گروه‌های غذایی برای کودکان و نوجوانان و با نرم‌افزار SPSS ویرایش 16 و آزمون‌های آماری تی تست و آنوا تحلیل گردید. یافته‌ها: فراوانی مصرف شیر 9/41 درصد روزانه، 9/40 درصد هفتگی، 6/12 درصد بندرت بوده است. فراوانی مصرف ماهی 6/1 درصد روزانه، 7/71 درصد هفتگی، 8/16 درصد بندرت، فراوانی مصرف مرغ 1 درصد روزانه، 4/83 درصد هفتگی 9/9 درصد بندرت، فراوانی مصرف میوه 6/96 درصد روزانه، 22 درصد هفتگی، 3/7 درصد بندرت می‌باشد. بین بسامد مصرف لبنیات، سالاد، میوه، آب میوه، مرغ، تخم‌مرغ و شغل پدر و تحصیلات پدر و مادر ارتباط معنی‌دار مشاهده شد (05/0>P). نتیجه‌گیری: وضعیت مصرف گروه‌های غذایی لبنیات، گوشت‌ها، سبزی‌ها، غلات نامطلوب و مصرف گروه غذایی میوه مطلوب بود. لزوم تقویت آموزش‌های ارائه شده از طریق صدا و سیما، مدارس و مراکز بهداشتی درمانی و خانه‌های بهداشت پیشنهاد می‌گردد.

متن کامل [PDF 483 kb]   (1624 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی
دریافت: 1392/8/27 | پذیرش: 1392/11/28 | انتشار: 1394/4/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb