جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تومور مغزی

آقاي حامد ریحانی کرمانی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۳ )
چکیده

تومور های دستگاه عصبی مرکزی شامل دو گروه نئوپلاستیک و غیر نئوپلاستیک می باشند.بروز تومورهای مغزی طی بیست سال گذشته در تمام گروههای سنی افزایش یافته است. وجود امکاناتی نظیر توموگرافی کامپیوتری، تصویر برداری رزونانس مغناطیسی (MRI)، تغییر در کدگذاری و طبقه بندی از علل مهم این افزایش می باشند. پژوهش حاضر به بررسی اپیدمیولوژیک تومورهای مغزی طی سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ در کرمان می پردازد. طی یک مطالعه مقطعی، تمام پرونده های موجود در بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان باهنر کرمان از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ تحت بررسی قرار گرفتند. برای هر تومور توزیع سنی، جنسی و نوع پاتولوژی در نظر گرفته شد. تعداد ۳۳۸ تومور طی این مدت مورد بررسی قرار گرفتند. بیشترین فراوانی را تومورهای گلیال(۳۵%) بخود اختصاص دادند و بعداز آن مننژیوم ها (۳/۲۶%) قرار داشتند و تومورهای آستروسیتوم آناپلاستیک،آستروسایتوما ،آدنوم هیپوفیز، نورینوم آکوستیک، مدولوبلاستوما، اپاندیموما، کارسینوم شبکه کوروئید، کرانیوفارنژیوما،لنفوم، سارکوم و آناپلاستیک اپاندیموما در درجات بعدی قرار داشتند. از لحاظ سنی و جنسی تفاوت آماری معنی دار بین گروههای مختلف تومور وجود داشت. توزیع سنی،جنسی تومورها با مطالعات قبلی و کتب مرجع مطابقت دارد. یافته های مطالعه نشان میدهد بدلیل بهبود در روش های تشخیصی و درمانی و دسترسی به امکانات بهتر، شیوع تومورهای جراحی شده در کرمان افزایش نشان می دهد.

پریسا نوابی، سعید بیطرف، محمدحسین رستگار، زینب احمدی‌راد، ارتا فرهادی‌کیا، رویا صالحی‌کهیش،
دوره ۲۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه: متاستازهای مغزی از علل مهم مرگ ومیر در بیماران است و تخمین زده می‌شود حدود ۲۰-۱۰ درصد سرطان‌ها به مغز متاستاز دهند.
مواد و روش‌ها: این مطالعه به بررسی پرونده بیماران مبتلا به تومور مغزی (اولیه و متاستاتیک) که در سال‌های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ در بیمارستان بقایی ۲ اهواز بستری شده بودند، پرداخته است. تأثیر عوامل همچون جنس، سن تشخیص، محل تومور، مرحله بیماری و نوع درمان بر بقا ۵ ساله بیماران با استفاده از آزمون مدل مخاطرات متناسب کاکس ارزیابی شده است.
یافته‌ها: در این پژوهش، ۳۰۲ بیمار شامل ۱۷۲ بیمار با تومورهای اولیه و ۱۳۰ بیمار با تومورهای متاستاتیک بررسی شدند. میانگین سنی بیماران مبتلا به تومور مغزی اولیه ۲۳/۰۶ سال و برای بیماران متاستاتیک ۵۳/۴۶ سال بود. بیشترین محل اولیه تومورهای متاستاتیک در ریه و پستان مشاهده شد. نتایج نشان داد که بین نوع تومور (اولیه یا متاستاتیک) و بقا رابطه معنی‌داری وجود دارد، به‌طوری که بقا در بیماران با تومور اولیه بیشتر است. همچنین، نوع درمان و نوع تومور تأثیر قابل توجهی بر بقای بیماران نداشت. از نظر جنسیت و نوع تومور مغزی، ارتباط معنی‌دار نبود.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان می‌دهد، نوع تومور مغزی (اولیه و متاستاتیک)، محل اولیه درگیری اولیه در تومور متاستاتیک و نوع درمان بر بقای بیماران متاستاز مغزی تأثیری نداشت. میزان تهدیدکنندگی یک تومور بستگی به ترکیبی از عوامل مختلف دارد و بیمارانی که توانایی تحمل جراحی را دارند، ممکن است شانس زنده ماندن بیشتری داشته باشند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb