TY - JOUR T1 - Prevalence of Seafood Allergy in Student Living in Bushehr and Borazjan TT - بررسی فراوانی حساسیت به غذاهای دریایی در دانش‌آموزان شهر بوشهر و برازجان JF - ISMJ JO - ISMJ VL - 17 IS - 3 UR - http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-553-fa.html Y1 - 2014 SP - 407 EP - 414 KW - Seafood allergy KW - Fish allergy KW - Shrimp allergy KW - Skin KW - Gastrointestinal KW - Respiratory symptoms N2 - زمینه: معمولاً حساسیت به غذاهای دریایی دارای تظاهرات بالینی شدید می‌باشد تاکنون فراوانی آن در افراد جامعه در ایران به‌طور دقیق مشخص نشده است. بر همین اساس در این مطالعه به بررسی فراوانی این بیماری در شهر بوشهر و برازجان پرداخته شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی روی 608 دانش‌آموز (36 درصد پسر و 64 درصد دختر) در بین سال‌های 92-1391 در شهر بوشهر و برازجان انجام شد. این مطالعه به بررسی فراوانی حساسیت به غذاها به‌خصوص غذاهای دریایی مبتنی بر پرسشنامه استاندارد و بر اساس پاسخ‌های دانش‌آموزان پرداخته است. یافته‌ها: به‌طور کلی فراوانی حساسیت غذایی در این مطالعه 12 درصد (73 نفر، 8/69 درصد (51 نفر) پسر و 2/30 درصد (22) دختر) بود. فراوانی حساسیت غذاهای دریایی در کل جمعیت مورد مطالعه، 4/4 درصد (27 نفر، 3/33 درصد پسر (9 نفر) و 7/66 درصد دختر (16 نفر) بود. همچنین حساسیت به ماهی 4/1 درصد و میگو و سایر سخت‌پوستان دریایی 5/3 درصد بود. شایع‌ترین علایم به‌صورت پوستی (3/49 درصد)، گوارشی (7/28 درصد) و تنفسی (7/2 درصد) گزارش شد. نتیجه‌گیری: این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که در استان بوشهر به بررسی فراوانی حساسیت غذایی دریایی پرداخته است. با توجه به فراوانی بالای حساسیت‌های غذایی و به‌خصوص غذاهای دریایی در دانش‌آموزان، بررسی بیشتر و آموزش‌های لازم به افراد توصیه می‌گردد. M3 ER -