AU - Assadi, Tahereh AU - Bargahi, Afshar AU - Nabipour, Iraj AU - Mohebbi, Ghulam Hussain AU - Kholdebarin, Bahman AU - Mohajerani, Sohail AU - Aba, Ali AU - Motamed, Nilofar TI - Determination of fatty acid composition of halophyte plant (Suaeda vermiculata) collected from the shorelines of Persian Gulf region (Bushehr Province). PT - JOURNAL ARTICLE TA - ISMJ JN - ISMJ VO - 17 VI - 4 IP - 4 4099 - http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-580-fa.html 4100 - http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-580-fa.pdf SO - ISMJ 4 AB  - زمینه: این پژوهش به‌منظور تعیین درصد روغن و اسیدهای چرب در ساقه، برگ و بذر گیاه شوره زیست (Suaeda vermiculata) با نام محلی تهما و رویشگاه سواحل خلیج‌‌‎فارس در استان بوشهرانجام شد. مواد و روش‌ها: روغن‌ تام و اسیدهای چرب موجود در برگ و ساقه و ریشه در حلال نرمال هگزان توسط سوکسله استخراج گردید و سپس آنالیز و شناسایی اسیدهای چرب مربوطه با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی FID-GC انجام شد. یافته‌ها: مقدار روغن در نمونه‌های مورد نظر بین 74/1-68/0 (درصد وزن خشک از بافت) به‌دست آمد که کمترین مقدار روغن در ساقه و بیشترین مقدار در برگ مشاهده گردید. تعداد 11 اسید چرب شناسایی شد که هشت اسید چرب از نوع اشباع و سه اسید چرب غیراشباع بود. اسید پالمیتیک، اسیدچرب اشباع غالب در ساقه و برگ ولی در بذر اسید مارگاریک بود. همچنین اسید چرب غیراشباع غالب در برگ، بذر و ساقه به‌ترتیب اسید اولئیک، اسید لینولئیک و لینولنیک بود. همچنین نتایج نشان داد که اسیدهای چربی نظیر پلارگونیک، پالمیتیک و استئاریک در همه اندام‌های فوق‌الذکر وجود دارند.اسید چرب پلارگونیک در برگ ولی لینولئیک و استئاریک در ساقه وفور بیشتری داشتند. نتیجه‌گیری: با تحلیل یافته‌ها مشخص گردید که در بذر گیاه S. vermiculata اسید چرب اشباع غالب، مارگاریک و اسید چرب غیراشباع غالب، لینولئیک بود. و از طرفی در دانه گیاه درصد اسیدهای چرب اشباع بیشتر از انواع غیر اشباع بود. CP - IRAN IN - LG - eng PB - ISMJ PG - 638 PT - Original YR - 2014