TY - JOUR T1 - Association Between Allergic Diseases and Food Allergens Based on Skin Prick Test in Bushehr Province TT - ارتباط بیماری‌های آلرژیک و عوامل حساسیت‌زای غذایی براساس تست پوستی پریک در استان بوشهر JF - ISMJ JO - ISMJ VL - 20 IS - 1 UR - http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-856-fa.html Y1 - 2017 SP - 46 EP - 56 KW - Allergic diseases KW - Asthma KW - Food allergens KW - Skin prick test N2 - زمینه: فراوانی بیماری‌های آلرژیک (حساسیتی) در سال‌های اخیر در حال افزایش است. شناسایی فراوانی آلرژن‌های غذایی مناطق مختلف در تشخیص و درمان این بیماری‌ها نقش بسیار مهمی دارد. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی و ارتباط آلرژن‌های غذایی شایع در بیماران حساسیتی در استان بوشهر بر اساس تست پوستی پریک بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی، 1100 بیمار مبتلا به بیماری‌های آلرژیک که در تست آلرژی پوستی پریک حداقل به یک آلرژن حساسیت داشتند، وارد مطالعه شدند. این تست با 21 عصاره آلرژن‌های شایع غذایی انجام شد. یافته‌ها: در کل بیماران تحت مطالعه ارتباط بین شدت واکنش تست آلرژی پریک و شدت بیماری‌های آلرژیک به ترتیب با میگو (01/0P=)، شیر گاو (02/0P=) و بادام زمینی (04/0P=) بود. در این مطالعه فراوانی حساسیت بینی (2/54 درصد)، آسم (21 درصد)، کهیر مزمن (4/12 درصد)، کهیر حاد (3/31 درصد) و اگزما (12 درصد) بود. در حالی که شایع‌ترین آلرژن‌های غذایی به ترتیب بادام زمینی (6/46 درصد)، زرده تخم مرغ (1/43 درصد) و میگو (42 درصد) بودند. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که آلرژن‌های حساسیت‌زای غذایی مانند میگو، شیر گاو و بادام‌زمینی در شدت علایم بیماری‌های آلرژیک نقش بیشتری دارند و همین آلرژن‌های غذایی بیشترین فراوانی را در بیماران نشان دادند. M3 10.18869/acadpub.ismj.20.1.46 ER -