AU - Shaghuli, Soror AU - Maryamabadi, Ammar AU - Mohebbi, Gholam Hossean AU - Barmak, Alireza AU - Armin, Saead AU - Vazirizadeh, Amir AU - Gudarzi, Samira AU - Saleki, Maryam TI - Determination of Fatty Acids Profile and Physicochemical Study of Sea Lettuce (Ulva lactuca) Oil from Bushehr City Coasts PT - JOURNAL ARTICLE TA - ISMJ JN - ISMJ VO - 20 VI - 2 IP - 2 4099 - http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-867-fa.html 4100 - http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-867-fa.pdf SO - ISMJ 2 AB  - زمینه: کاهوی دریایی (Sea lettuce)، نوعی جلبک سبز با نام علمی Ulva lactuca در بسیاری از کشورها، دارای استفاده‌های فراوانی می‌باشد. با توجه به وجود این جلبک در سواحل بوشهر و سهولت پرورش و تکثیر آن، می‌توان از فواید مفید آن بهره برد. از اهداف مطالعه اخیر، تعیین میزان چربی تام، بررسی کمی و کیفی برخی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب موجود در روغن آن می‌باشد. مواد و روش‌ها: پس از جمع‌آوری نمونه‌های کاهوی دریایی از سواحل بوشهر، آماده‌سازی نمونه و استحصال چربی، برخی پارامترهای فیزیکوشیمیایی مطابق با AOAC و پروفایل اسیدهای چرب آنها نیز توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکارساز یونیزاسیون شعله‌ای (GC-FID) مورد آنالیز قرار گرفتند. یافته‌ها: اندیس اسیدی در روغن استخراجی در منطقه شورای شهر، بندرگاه و نفتکش به ترتیب 0/73، 0/73و 0/72و میزان عدد پراکسید به ترتیب 0/75، 0/74و 0/75 بودند. میزان ضریب شکست و میانگین میزان روغن برای هر سه منطقه به ترتیب معادل 1412 و 3 درصد گزارش گردیدند. در سه منطقه مذکور، 16 اسیدچرب شامل (C6)، (C10)، (C12)، (C13)، (C14)، (C15)، (C17)، (C18)، (C16)، (C19)، (C20)، (C21)، (C18:1)، (C18:2)، (C18:3)، ولی با مقادیر متفاوت، شناسایی گردیدند. بیشترین مقادیر اسیدهای چرب در هر سه منطقه، پالمتیک اسید بود. نتیجه‌گیری: کاهوی دریایی دارای اسیدهای چرب متفاوتی می‌باشد که هر کدام دارای کاربردهای متعددی در صنایع غذایی، پزشکی و آرایشی بهداشتی می باشند. مقادیر مطلوب اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در روغن کاهوی دریایی، اهمیت تغذیه‌ای آنها را افزایش می‌دهد. با توجه به اقلیم جغرافیایی مناسب بوشهر، پرورش این جلبک سودمند، پیشنهاد می‌گردد. CP - IRAN IN - LG - eng PB - ISMJ PG - 143 PT - Original YR - 2017