Iranian South Medical Journal
مجله طب جنوب
Iran South Med J
Medical Sciences
http://ismj.bpums.ac.ir
57
journal57
1735-4374
1735-6954
10.52547/ismj
fa
jalali
1384
11
1
gregorian
2006
2
1
8
2
online
1
fulltext
fa
وضعیت تغذیهای ساکنین روستاهای بخش مرکزی همدان - 1382
Assessment of nutritional status in rural regions of Hamadan city/Iran, 2003
عمومى
General
پژوهشي
Original
<div style="text-align: justify">
زمینه: ایران همانند سایر کشورهای در حال توسعه، در حال گذر سریع تغذیهای است. از این رو میتوان انتظار داشت با بهبود در شرایط اجتماعی و اقتصادی، بیماریهایی همانند اضافه وزن و چاقی افزایش یابد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت اپیدمیولوژیک بیماریهای تغذیهای با استفاده از شاخصهای آنتروپومتریک در ساکنین روستاهای بخش مرکزی همدان طراحی و اجرا گردید.
مواد و روشها: تعداد 614 نفر از افراد بالای 2 سال از 15 روستای بخش مرکزی همدان به روش خوشهای انتخاب و اطلاعات انتروپومتریک آنها جمع آوری شد. در صورت قرار گرفتن افراد 2 تا 20 سال در محدوده SD2-< معیار قد و وزن بر اساس NCHS (National Centre for Health Statistics) آنها بصورت کموزن، لاغر و کوتاه قد تغذیهای طبقه بندی شدند. برای تعیین چاقی و اضافه وزن در تمام گروههای سنی و کموزنی در بالغین از شاخص توده بدن (BMI) استفاده شد.
یافتهها: در افراد 2 تا 20 سال مورد بررسی سوءتغذیه کمخواری شامل کموزنی در 5/12 درصد، لاغری در3/12 درصد و کوتاه قدی تغذیهای در 8/26 درصد و پرخواری در 9/11، درصد شامل 7/6 درصد اضافه وزن و 2/5 درصد چاقی، دیده شد. در افراد بالای 20 سال 5/5 درصد (اکثراً مرد) BMI کمتر از 5/18 درصد و 9/34 درصد (اکثراً زن) دارای اضافه وزن و چاقی بودند. در کل افراد، مبتلایان به اضافه وزن و چاقی 76/24 درصد و سوءتغذیه کمخواری 2/9 درصد بود.
نتیجهگیری: سوءتغذیههای کمخواری (2 نفر از هر 20 نفر) و پرخواری (5 نفر از هر 20 نفر) در ساکنین روستاهای بخش مرکزی همدان، حاکی از عدم تعادل در مصرف مواد غذایی متناسب با نیازها در هر دو جنس میباشد که لزوم آموزش تغذیه صحیح را در سطح این جامعه گوشزد مینماید.
</div>
Background: Iran, the same as other developing countries, is in a nutritional tradition in socio-economical status. The aim of this study was to assess nutritional status of rural communities in Hamadan city. Methods: A total of 614 subjects from 15 rural regions were selected using random cluster sampling. The anthropometric parameters including age, weight and height were recorded and body mass index (BMI) was calculated for all subjects. All of 2 to 20 years old subjects whose weight and height for age, and weight for height were <-2SD of NCHS (National Centre for Health Statistics) standard, were classified to underweight, stunting and wasting groups accordingly. Overweight and obesity in all subjects and underweight in adults were defined according to Body Mass Index (BMI). Results: In 2-20 years old group, underweight, wasting or stunting were found in 12.5%, 12.3% and 26.8% respectively. Overnutrition was observed in 11.9% (6.7% were overweight and 5.2% were obese) of the subjects. In >20 years old group, 5.5% (mostly males) had BMI <18.5 and 34.9% had BMI> 25. Based on BMI in all subjects, 24.76% had overweight and obesity, and 9.2% had underweight. Conclusion: The observed undernutrition in 2 out of 20 and overnutrition in 5 out of 20 subjects, indicate an imbalance between the need and intake of food. Education of nutrition may control most of these disorders and their consequent complications.
آنتروپومتری, تغذیه, چاقی, سوءتغذیه
anthropometry, nutrition, obesity, malnutrition
187
193
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-75&slc_lang=fa&sid=1
Ali Asghar
Vahidi Nia
علی اصغر
وحیدی نیا
vaheedy@yahoo.com
57003194753284600350
57003194753284600350
Yes
Khosro
Sardarian
خسرو
سرداریان
57003194753284600351
57003194753284600351
No