دوره 15، شماره 4 - ( فصلنامه علمی پژوهشی طب جنوب 1391 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 326-317 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bahtouee M, Heydari H, Motamed N, Anvaripour A, Farzam H. Efficacy of care in Fatemeh Zahra hospital’s ICU wards according to APACHE II score . Iran South Med J 2012; 15 (4) :317-326
بحتویی مهرزاد، حیدری حسین، معتمد نیلوفر، انوری پور عبدالرسول، فرزام حسین. بررسی عملکرد بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان آموزشی حضرت فاطمه زهرا (س) دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با استفاده از APACHE II score. مجله طب جنوب. 1391; 15 (4) :317-326

1- گروه بیماری‌های داخلی، دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ، touee@bpums.ac.ir
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
3- مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای، پژوهشکده زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
4- گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکیبوشهر
5- گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

زمینه: پیش‌بینی مرگ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه، با استفاده از سیستم‌های نمره‌دهی که شدت بیماری را می‌سنجند (مانند APACHE II) صورت می‌گیرد. این بررسی جهت ارزیابی سیستم امتیازدهی آپاچی دو در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) بوشهر و مقایسه میزان مرگ واقعی و احتمالی با هم و با برخی مراکز دیگر انجام گرفت مواد و روش‌ها: مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی کنونی بر روی 100 بیمار دچار شرایط بحرانی در روز اول بستری در بخش‌های مراقبت ویژه انجام و داده‌ها، از طریق آزمون‌های کای دو، تی استیودنت، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی، رسم منحنیROC و ضریب همبستگی اسپیرمن و به‌وسیله نرم‌افزار SPSS ویرایش 13 تجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: متوسط امتیاز در بخش مراقبت‌های ویژه داخلی 45/15 (60 نفر) و بخش مراقبت‌های ویژه جراحی 1/11 (40 نفر) بود (009/0=P). مقدار امتیاز و میزان مرگ رابطه مثبتی داشتند (001/0>P و ضریب همبستگی=4/0). میزان مرگ در بخش‌های مراقبت ویژه این مرکز بعد از لحاظ نمودن نمره آپاچی دو بیشتر از بعضی مراکز بود (05/0>P). میزان مرگ واقعی در بیماران بخش مراقبت‌های ویژه 31 درصد و مرگ پیش‌بینی شده، 79/19 درصد بود. فضای زیر منحنی ROC، 76/0 (با فاصله اطمینان 86/0-65/0) بود. همچنین امتیاز کسب شده رابطه مستقیمی با مدت بستری داشت (009/0=P و ضریب همبستگی 262/0). نتیجه‌گیری: سیستم نمره‌دهی آپاچی دو جهت پیش‌بینی مرگ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه این مرکز قابل استفاده می-باشد. میزان مرگ واقعی بیشتر از میزان مرگ محاسبه شده بود در حالی‌که در بعضی مراکز تفاوت ناچیزی بین میزان مرگ واقعی و محاسبه شده وجود دارد، بنابراین به‌نظر می‌رسد که مراقبت‌های ما نسبت به این مراکز ضعیف‌تر بوده و باید تقویت گردد.

دریافت: 1391/1/8 | پذیرش: 1391/6/15 | انتشار: 1391/8/16