دوره 18، شماره 6 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1394 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 1298-1287 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nabipour I, Assadi M. The technological singularity and exponential medicine. Iran South Med J 2016; 18 (6) :1287-1298
نبی‌پور ایرج، اسدی مجید. تکینگی فناوری و پزشکی‌نمایی . مجله طب جنوب. 1394; 18 (6) :1287-1298

1- عضو گروه آیند‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت، فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده‌ی علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، Inabipour@gmail.com
2- مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای، پژوهشکده‌ی علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران

تکینگی فناوری (Singularity) که در سال 2045 روی می‌دهد، نقطه‌ای است که هوش مصنوعی و غیربیولوژیک از انسان‌ها هوشمندتر شده و این ماشین‌ها می‌توانند به صورت پیشرفت‌مندی خود را باز طراحی کرده و به صورت خودکار، ماشین‌های هوشمندتر از خود بسازند. در این نقطه، انسان‌ها با ماشین‌ها یکپارچه می‌شوند و این همزیستی انسان و ماشین، اثری شگرف بر گستره‌ی پزشکی خواهد گذاشت که طلیعه‌های آن در صنعت مراقبت‌های سلامت و پزشکی آینده که از سال 2025 نمود می‌یابد، بسیار ژرف خواهد بود. از نظر آینده پژوه بزرگ، ری کورزویل، پیشرفت علم و فناوری درژنتیک و علوم ملکولی، نانوفناوری و روبوتیک (هوش مصنوعی) موجب گردیده است که پزشکی، رشد نمایی (Exponential) از خود نشان داده و موجب خلق فناوری‌های بنیان برافکن و مرزشکن شود. پزشکی نمایی، فلسفه طبّ را دچار تحول بنیادین کرده و بی شک بر سطح مراقبت‌های سلامت و ارتباط پزشک - بیمار اثرات غیرقابل انکاری را خواهد گذاشت.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: حرفه‌های پزشکی و بهداشتی
دریافت: 1394/9/8 | پذیرش: 1394/10/10 | انتشار: 1394/11/24