دوره 20، شماره 1 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1396 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 134-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amini Khoei Z, Moradinasab M, Najafi A, Nabipour I. Review on Association Between Corals and Their Symbiotic Microorganisms From the Ecology and Biotechnology Perspective. Iran South Med J 2017; 20 (1) :115-134
امینی‌خوئی زهرا، مرادی‌نسب مریم، نجفی اکرم، نبی‌پور ایرج. مروری بر ارتباط مرجان‌ها و میکروارگانیسم‌های همزیست آنها از دیدگاه بوم‌شناسی و زیست فناوری. مجله طب جنوب. 1396; 20 (1) :115-134

1- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
2- مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی خلیج‌فارس، پژوهشکده‌ علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
3- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، akna85@gmail.com
زمینه: مرجان‌ها، اجتماعات پروکاریوتی متنوع و فراوانی را به شکل همزیست داخلی و یا خارجی در خود جای داده‌اند. در مطالعه مروری حاضر ارتباط بین مرجان‌ها و میکروارگانیسم‌های همزیست آنها از دیدگاه بوم‌شناسی و زیست‌ فناوری را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقالات نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Science Direct،Google Scholar و Scirus مورد بررسی قرار گرفتند. واژگان مورد جستجو شامل مرجان، میکروارگانیسم همزیست، بوم‌شناسی و زیست فناوری بودند. در مجموع از میان 120 مقاله و گزارش، با حذف موارد مشابه در نهایت تعداد 103 مقاله ارزیابی گردید.
یافته‌ها: میکروارگانیسم‌های همزیست مرجان‌ها در کنج‌های اکولوژیکی مانند لایه موکوس سطحی، بافت و اسکلت آنها مستقر هستند. آنها در چرخه سولفور، تثبیت نیتروژن، تولید ترکیبات ضد میکروبی و حفاظت از مرجان‌ها در برابر عوامل بیماری‌زا نقش دارند. بسیاری از ترکیبات فعال زیستی که به بی‌مهرگان مانند اسفنج‌ها و مرجان‌ها نسبت داده می‌شود در حقیقت به وسیله باکتری‌های همزیست آنها تولید می‌گردد. متابولیت‌های متنوع تولید شده توسط این میکروارگانیسم‌ها می‌تواند به عنوان دارو مورد استفاده قرار گیرد. پنج ساز وکار غربالگری شامل غربالگری متداول، متاژنومیک، ژنومیک، بیوسنتز ترکیبی و سنتز زیستی برای کشف و گسترش ترکیبات طبیعی میکروب‌های دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
نتیجه‌گیری: با توجه به مطالب گردآوری شده می‌توان چنین نتیجه گرفت که مطالعات اکولوژیکی در مورد روابط طبیعی بین مرجان‌ها و میکروارگانیسم های همزیست آنها، پیش نیاز تحقیقات زیست فناورانه بوده و مسیر دستیابی به ترکیبات فعال زیستی موجود در این جاندارن را روشن‌تر می‌سازد. همچنین پیشنهاد می‌شود در گام نخست از تکنولوژی‌های مدرن و روش‌های غربالگری پیشرفته برای شناسایی جمعیت میکروارگانیسمهای دریایی و پس از آن برای شناسایی متابولیت های ثانویه زیستی موجود در آنها استفاده گردد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی و ایمنولوژی
دریافت: 1395/10/11 | پذیرش: 1395/2/16 | انتشار: 1395/12/8