بررسی تاثیر ضد رگزایی پروتئینهای استخراج شده از غضروف کوسه ماهی بر غشاء کوریوآلانتوئیک جنین جوجه
|
عذرا ربانی چادگانی1، افشار بارگاهی |
1- ، rabbani@ibb.ut.ac.ir |
|
چکیده: (21336 مشاهده) |
زمینه: از مدت ها پیش غضروف کوسه ماهی به عنوان یک ماده ضد رگزای طبیعی در طب سنتی مطرح بوده و جهت آن خواصی از جمله مهار چسبندگی، تکثیر، مهاجرت سلول های اندوتلیال و هضم وتجزیه ماتریکس خارج سلولی گزارش شده است. لذا به دلیل کاربرد درمانی وسیع آن در کنترل رگزایی، هدف تحقیق حاضر، بررسی خواص پروتئین های فعال و ضد رگزای مربوطه می باشد. مواد و روشها: پروتئین های بافت غضروف در بافر استات سدیم 100 میلی مولار با 8/4=pH حاوی گوانیدین هیدروکلراید 4 مولار و در حضور مخلوطی از مهارکنندگان آنزیمی استخراج گردید. پس از کروماتوگرافی نمونه بر روی ستون های تعویض آنیون و کاتیون، پروتئینها تفکیک و جهت ارزیابی رگزایی (شامل ضخامت و تعداد عروق، تعداد و شدت خمش شاخههای فرعی و رنگ غیر طبیعی غشاء) در مدل غشاء کوریوآلانتوئیک جنین تخم مرغ به کار گرفته شدند. یافتهها : بیشترین فعالیت ضد رگزایی در نمونه A1 استخراج شده از غضروف کوسه ماهی نسبت به گروه شاهد و نیز سایر گروههای مورد آزمایش مشاهده شد. بررسی محتوای پروتئینی نمونه فعال A1 بر روی ژل الکتروفورز، وجود پروتئینهایی با وزن مولکولی 16- 14 کیلودالتون را نشان داد. نتیجهگیری: پروتئینهایی از غضروف کوسه ماهی خلیج فارس دارای اثرات ضدرگزایی می باشند. لذا با توجه به اهمیت و ضرورت تحقیق در زمینه درمان بیماری های ناشی از رگزایی، این پروتئین ها جهت انجام مطالعات مولکولی بیشتر و کاربرد و طراحی دارویی در درمان بیماریهای ذیربط, میبایست مورد توجه قرار گیرند. |
|
واژههای کلیدی: رگزایی، غضروف، کوسه ماهی، سرطان |
|
متن کامل [PDF 356 kb]
(3175 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1386/3/4 | پذیرش: 1386/10/23 | انتشار: 1387/6/5
|
|
|
|