زمینه: لژیونلا میکروارگانیسم آبزی همه جایی است که توانایی بقاء در آب با درجه حرارت های مختلف را دارد. از 49 گونه شناسایی شده، 20 گونه باعث عفونت در انسان می شوند.آلودگی با لژیونلا در سیستم های توزیع آب بیمارستان ها دارای اهمیت می باشد. سیستمهای تولید کننده آئروسل مانند لوله کشی آب، سردوش های حمام، برج های خنک کننده و نبولایزرها در انتقال این باکتری به بیماران بستری و دارای ضعف ایمنی نقش دارند. مواد و روشها: در این مطالعه 113 نمونه از آب های 32 بیمارستان در نواحی جغرافیایی مختلف سطح شهر تهران از واحدها و بخش های مختلف جمع آوری گردید. آب ها با استفاده از فیلتراسیون تغلیظ و بعد از تیمار اسیدی وحرارتی روی محیط کشت BCYE ایزوله گردیدند. یافتهها: از 32 بیمارستان مورد مطالعه، 22 بیمارستان (7/68 درصد) آلودگی به لژیونلا داشتند و در مجموع 30 نمونه (5/26 درصد) از کل نمونه ها برای این ارگانیسم مثبت شناسایی شدند. میزان محدوده کلر نمونه های آب 2/2- 18/0 میلیگرم در لیتر و pH آنها 6/7- 6/6 بودند. نتیجه گیری: میزان بالای آلودگی آب های مصرفی در بیمارستان های شهر تهران با لژیونلا نشانگرمقاومت این باکتری به کلر و سایر ضد عفونی کننده ها، یا ضد عفونی ناقص و یا عدم کفایت روشهای رایج تصفیه و گندزدایی برای پاک سازی شبکه آب با این میکروارگانیسم می باشد. لذا شناسایی باکتری و کنترل آن در آب های بیمارستانی می بایست مدّ نظر قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |