Mohammadzadeh sedigh Y, Rostaie M H, Soleiman jahi H, Bakhtyari A. Development of a clone from established Bovine Kidney (BK) cell line and evaluation of its sensitivity to Parainfluenza type 3 and Herpes Simplex type 1 viruses.. Iran South Med J 2009; 12 (1) :17-23
URL:
http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-168-fa.html
محمدزاده صدیق یاشار، روستایی محمد حسن، سلیمان جاهی حوریه، بختیاری عباس. تولید یک کلون از یاختههای پایدار کلیه گوساله و ارزیابی حساسیت آن در برابر ویروسهای پاراآنفولانزا تیپ سه و هرپس سیمپلکس تیپ یک . مجله طب جنوب. 1388; 12 (1) :17-23
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-168-fa.html
1- ، Soleim_h@modarres.ac.ir
چکیده: (14881 مشاهده)
زمینه: مطالعه حاضر جهت تولید کلون از یاختههای مداوم کلیه گوساله و ارزیابی حساسیت کلون های سلولی تولید شده در تکثیر ویروس های پاراآنفولانزا تیپ سه و هرپس سیمپلکس تیپ یک به منظور به کارگیری آن ها در تولید بذر ویروس انجام گرفت.
مواد و روشها: در این پژوهش با روش تهیه رقت های متوالی و با بهرهگیری از رده سلولی Vero غیرفعال شده به عنوان لایه تغذیه کننده اقدام به کلون کردن یاختههای رده کلیه گوساله (BK) شد. پس از ظهور کلون های سلولی با حذف لایه تغذیه کننده، سلول های تازه جوانه زده از یک کلون جدا شدند و در شرایط مناسب کشت داده شدند. رده سلولی به دست آمده از لحاظ تکثیر ویروس های هرپس سیمپلکس تیپ یک (به عنوان DNA ویروس) و پاراآنفولانزا تیپ سه (به عنوان RNA ویروس) قبل و بعد از کلون سازی یاختهها مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج حاصل از کلون سازی یاخته های BKدراین تحقیق نشان داد که تغییر عیار ویروس هرپس سیمپلکس تیپ یک بر روی یاخته-های BK (قبل و بعد از کلونسازی) معنیدار نبود، اما اختلاف تکثیر ویروس پاراآنفولانزا تیپ سه بر روی رده BK-O (قبل از کلون سازی) و BK-C (بعد از کلون سازی) از لحاظ آماری معنیدار بود. لذا ردههای فوق قبل و بعد از کلون سازی از لحاظ کاریولوژی مورد ارزیابی قرار گرفتند و نشان داده شد که سلول های کلون شده نسبت به سلول های کلون نشده هم از نظر مورفولوژی و هم از لحاظ کاریولوژی همگنتر هستند.
نتیجه گیری: یاخته های کلون شده BK در مقایسه با یاخته های کلون نشده دارای کاریوتیپ منظمتر بوده و حساسیت آن به ویروس پاراآنفولانزا تیپ سه کمتر از یاخته کلون نشده بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1386/7/3 | پذیرش: 1386/10/22 | انتشار: 1388/6/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول