بررسی میزان آلودگی پنیرهای سنتی تازه با گونههای سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس در شهرستان جهرم- استان فارس
|
عبدالرضا دانشمند1، منوچهر رسولی2، محمد کارگر، سیمین کیانی |
1- سازمان انتقال خون لارستان 2- ، rasouliman@yahoo.com |
|
چکیده: (16718 مشاهده) |
زمینه: شیر به عنوان یک محیط کشت مناسب برای رشد و تکثیر انواع مختلف میکروارگانیسمها عمل می کند. در طی مراحل تولید پنیر، برخی میکرو ارگانیسم ها مثل گونههای سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس ممکن است باعث آلودگی آن شوند. با توجه به اینکه پنیر سنتی (غیر پاستوریزه) در مناطق مختلف شهری و روستایی جنوب ایران تحت شرایط غیر بهداشتی تولید می گردد، هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان آلودگی پنیرهای تازه سنتی با دو باکتری سالمونلا و استافیلوکوکوس آرئوس در شهرستان جهرم (جنوب ایران) بود. مواد و روشها: تعداد 200 نمونه پنیر سنتی تازه تهیه شده در شرایط استریل و یخچالی از مناطق مختلف شهری و روستایی شهرستان جهرم جمعآوری گردید. به منظور بررسی آلودگی میکروبی، نمونه ها با روش های استاندارد میکروبیولوژی در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: از مجموع 200 نمونه پنیر 101 (5/50 درصد) نمونه آلودگی با استافیلوکوکوس آرئوس را نشان دادند. درهیچکدام از نمونه ها آلودگی با گونه سالمونلا مشاهده نشد. نتیجهگیری: با در نظر گرفتن میزان آلودگی بالای پنیرهای سنتی در ایران، تولید و توزیع آنها باید تحت کنترل قرار گیرد و اطلاع رسانی کافی در مورد خطرات استفاده از آنها انجام شود. به منظور تعیین سایر عوامل مهم آلوده کننده شیر و فرآورده های آن و مرحله یا مراحلی از تولید که بیشترین آلودگی در آن صورت می گیرد، مطالعات جامع ترضروری به نظر می رسد. |
|
واژههای کلیدی: سالمونلا، استافیلوکوکوس آرئوس، پنیر، گاستروآنتریت |
|
متن کامل [PDF 96 kb]
(2649 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1385/5/14 | پذیرش: 1386/3/11 | انتشار: 1387/6/10
|
|
|
|