دوره 10، شماره 1 - ( سال دهم، دوره دهم، شماره 1 ، شهريور1386 1386 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 33-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

PMCID: 11718524

XML English Abstract Print


1- ، mohamadsalehtabib
چکیده:   (20088 مشاهده)

زمینه: سوء هاضمه عملکردی یک اختلال هتروژن با سبب شناشی ناشناخته است که باعث افت کیفیت زندگی در مبتلایان می شود. ما در این مطالعه، اثر داروی بوسپیرون به عنوان آگونیست گیرنده 5HT1A سروتونین را با آمی تریپتیلین و پلاسبو در بهبود کیفیت زندگی و علائم بیماران سوء هاضمه عملکردی را مقایسه کردیم. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی شده دوسوکور بود. بیماران دارای معیارهای تشخیصیِ رُم 2 و بررسی های طبیعی گوارشی، به روش نمونه گیری متوالی انتخاب گردیدند. افراد به طور تصادفی در سه گروه درمانی آمی تریپتیلین، بوسپیرون و پلاسبو قرار گرفتند. برای ارزیابی کیفیت زندگی و نشانه ها قبل و بعد از درمان از شاخص NDI (Nepean Dyspepsia Index) استفاده شد. یافته‌ها: میانگین سن بیماران 38/35 سال بود. نمره کل نشانه ها و کیفیت زندگی در هر سه گروه در ابتدای مطالعه یکسان بود، امّا پس از اتمام درمان، نمرات فوق در سه گروه با یکدیگر تفاوت داشت. بوسپیرون از هر دو داروی آمی تریپتیلین و پلاسبو در کاهش علامت سیری زودرس موثرتر و بهبود بیشتری در کیفیت زندگی بیماران در مقایسه با پلاسبو نشان داد. هر دو داروی بوسپیرون وآمی تریپتیلین در کاهش علامت درد بخش فوقانی شکم بهتر از پلاسبو بودند. نتیجه گیری: بوسپیرون در بهبود کیفیت زندگی، علامت سیری زودرس و درد شکمی در بیماران سوء هاضمه عملکردی، مؤثر است. از آنجا که هنوز مکانیسم عمل بوسپیرون و نیز فیزیوپاتولوژی بیماری سوء هاضمه عملکردی ناشناخته است، به مطالعات بیشتری برای روشن شدن زوایای مختلف بیماری و اثر درمانی داروهای مختلف بر آن مورد نیاز می باشد.

متن کامل [PDF 88 kb]   (6383 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1385/11/25 | پذیرش: 1386/5/4 | انتشار: 1387/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.