دوره 8، شماره 1 - ( مجله علمی و پژوهشی طب جنوب 1384 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 14-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، shariatik @ Yahoo.com
چکیده:   (19024 مشاهده)
زمینه: اثرات ویژه اسیدهای چرب غیر اشباع امگا3 و امگا6 بر روی برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون مورد بحث می باشد. بنابراین ما در مطالعه حاضر اثرات مصرف روغن ماهی (غنی از امگا3) و روغن ذرت (غنی از امگا6)‌را بر روی فاکتورهای بیوشیمیایی خون از جمله قند، کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول HDL، کلسترولLDL در مدل تجربی دیابت مزمن بررسی کردیم. مواد و روش ها: این مطالعه تجربی بر روی 4 گروه موش صحرایی نر بالغ انجام شد. یک گروه سالم و سه گروه دیگر با تزریق زیر جلدی mg/kg50 استرپتوزوتوسین دیابتی شدند. یک گروه به عنوان کنترل در نظر گرفته شد و دو گروه دیگر چهار هفته بعد از القاء دیابت تحت درمان رژیم خوراکی روغن ماهی یا ذرت قرار گرفتند و این درمان به مدت هشت هفته ادامه یافت. کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول LDL و کلسترول HDL پلاسما در سه مرحله اندازه گیری شد. یافته ها: مصرف چهار هفته روغن ماهی یا ذرت موجب کاهش گلوکز پلاسما به ترتیب 7/40 و 8/46 درصد در مقایسه با حیوان دیابتی شد. غلظت کلسترول تام و تری گلیسرید پلاسما و کلسترول LDL که در اثر دیابت افزایش یافته بود در پایان هفته هشتم توسط هر دو رژیم به طور معنی داری کاهش پیدا کرد همچنین میزان کلسترول HDL نیز توسط هر دو روغن در پایان هفته هشتم در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. نتیجه گیری: رژیم تکمیلی روغن ماهی و ذرت احتمالاً یک نقش مهم کمکی در کنترل قند خون در حیوان دیابتی دارد، اما پژوهش های بیشتری لازم است تامکانیسم های دخیل در عملکرد هر دو روش را مشخص کند.
متن کامل [PDF 185 kb]   (1920 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1383/12/1 | پذیرش: 1384/6/15 | انتشار: 1387/10/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.