دوره 20، شماره 1 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1396 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 56-46 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای، پژوهشکده‌ علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
2- گروه ایمونولوژی، آسم و آلرژی، مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی خلیج‌فارس، پژوهشکده‌ علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
3- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
4- گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
5- مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای، پژوهشکده‌ علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
گروه ایمونولوژی، آسم و آلرژی، مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی خلیج‌فارس، پژوهشکده‌ علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، sh.farokhi@bpums.ac.ir
چکیده:   (6412 مشاهده)

زمینه: فراوانی بیماری‌های آلرژیک (حساسیتی) در سال‌های اخیر در حال افزایش است. شناسایی فراوانی آلرژن‌های غذایی مناطق مختلف در تشخیص و درمان این بیماری‌ها نقش بسیار مهمی دارد. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی و ارتباط آلرژن‌های غذایی شایع در بیماران حساسیتی در استان بوشهر بر اساس تست پوستی پریک بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی، 1100 بیمار مبتلا به بیماری‌های آلرژیک که در تست آلرژی پوستی پریک حداقل به یک آلرژن حساسیت داشتند، وارد مطالعه شدند. این تست با 21 عصاره آلرژن‌های شایع غذایی انجام شد.

یافته‌ها: در کل بیماران تحت مطالعه ارتباط بین شدت واکنش تست آلرژی پریک و شدت بیماری‌های آلرژیک به ترتیب با میگو (01/0P=)، شیر گاو (02/0P=) و بادام زمینی (04/0P=) بود. در این مطالعه فراوانی حساسیت بینی (2/54 درصد)، آسم (21 درصد)، کهیر مزمن (4/12 درصد)، کهیر حاد (3/31 درصد) و اگزما (12 درصد) بود. در حالی که شایع‌ترین آلرژن‌های غذایی به ترتیب بادام زمینی
(6/46 درصد)، زرده تخم مرغ (1/43 درصد) و میگو (42 درصد) بودند.

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که آلرژن‌های حساسیت‌زای غذایی مانند میگو، شیر گاو و بادام‌زمینی در شدت علایم بیماری‌های آلرژیک نقش بیشتری دارند و همین آلرژن‌های غذایی بیشترین فراوانی را در بیماران نشان دادند. 

متن کامل [PDF 626 kb]   (3042 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اختلالات سیستمیک- متابولیکی
دریافت: 1394/6/22 | پذیرش: 1394/10/5 | انتشار: 1395/12/8

فهرست منابع
1. Bush RK, Taylor SL. Adverse Reactions to Food and Drug Additives. In: Adkinson NF, Busse WW, edithors. Middleton's Allergy Principles & Practice. 7th ed. Mosbey: Elsevier; 2008, 1169-75.
2. Kurowski K, Boxer RW. Food allergies: detection and management. Am Fam Physician 2008; 77: 1678-86. [PubMed] [Google Scholar]
3. Bush RK, Taylor SL. Reactions to food and drug additives. In: Adkinson NF, et al. Middleton’s allergy: principles and practice. 8 th ed. Philadelphia: Elsevier Inc, 2014, 1340-42. [Google Scholar]
4. Mills EN, Breiteneder H. Food allergy and its relevance to industrial food proteins. Biotechnol Adv 2005; 23(6): 409-14. [PubMed] [Google Scholar]
5. Calvani M, Berti I, Fiocchi A, et al. Oral food challenge: safety, adherence to guidelines and predictive value of skin prick testing. Pediatr Allergy Immunol 2012; 23(8): 755-60. [PubMed] [Google Scholar]
6. Burks AW, Tang M, Sicherer S, et al. ICON: food allergy. J Allergy Clin Immunol 2012; 129(4): 906-20. [PubMed] [Google Scholar]
7. Jansen JJ, Kardinaal AF, Huijbers G, et al. Prevalence of food allergy and intolerance in the adult Dutch population. J Allergy Clin Immunol 1993; 93(2): 446-56. [PubMed] [Google Scholar]
8. Fouladseresht H, Safiri S, Moqaddasi M, et al. Prevalence of food and airborne allergens in allergic patients in Kerman. J Kermanshah Univ Med Sci 2014; 18(4): 234-41. [Google Scholar]
9. Hajavi J, Rasekhi H, Jani S, et al. Investigating Food Allergy Frequency Among Native Population and University Students in Gonabad. Horizon Med Sci 2011; 16(4): 49-57. (Persian) [Google Scholar]
10. Chen J, Liao Y, Zhang H, et al. Prevalence of food allergy in children under 2 years of age in three cities in China. Zhonghua Er Ke Za Zhi Chinese J Ped 2012; 50(1): 5-9. [PubMed] [Google Scholar]
11. Moghtaderi M, Farjadian S, Kashef S, et al. Specific IgE to common food allergens in children with atopic dermatitis. Iran J Immunol 2012; 9(1): 32-8. [PubMed] [Google Scholar]
12. Hosseini S, Shoormasti RS, Akramian R, et al. Skin Prick Test Reactivity to Common Aero and Food Allergens among Children with Allergic. Iran J Med Sci 2014; 39(1): 29-35. [PubMed] [Google Scholar]
13. Khazaei HA, Hashemi SR, Aghamohammadi A, et al. The study of type 1 allergy Frequency among people of SouthEast of Iran by skin prick test using common allergens. Iran J Allergy Asthma Immunol 2003; 2(3): 165-8. [Google Scholar]
14. Malik V, Ghosh S, Woolford TJ. Rhinitis due to food allergies: fact or fiction. J Laryngol Otol 2007; 121(6): 526-9. [PubMed] [Google Scholar]
15. Vogel NM, Katz HT, Lopez R, et al. Food allergy is associated with potentially fatal childhood asthma. J Asthma 2008; 45(10): 862-6. [PubMed] [Google Scholar]
16. Berns SH, Halm EA, Sampson HA, et al. Food allergy as a risk factor for asthma morbidity in adults. J Asthma 2007; 44(5): 377-81. [PubMed] [Google Scholar]
17. Emery NL, Vollmer WM, Buist AS, et al. Self-reported food reactions and their associations with asthma. West J Nurs Res 1996; 18(6): 643-54. [PubMed] [Google Scholar]
18. Wang J, Visness CM, Sampson HA. Food allergen sensitization in inner-city children with asthma. J Allergy Clin Immunol 2005; 115(5): 1076-80. [PubMed] [Google Scholar]
19. Nabavi M, Hoseinzadeh Y, Ghorbani R. Frequency of food allergy in asthmatic children under 18 years of age in Semnan-Iran in 2007-2008. Koomesh 2010; 11(3): 162-68. (Persian) [Google Scholar]
20. Borkowski TA, Eigenmann PA, Sicherer SH, et al. Frequency of IgE-mediated food allergy among children with atopic dermatitis. Pediatrics 1998; 101: E8. [PubMed] [Google Scholar]
21. Sampson HA, Scanlon SM. Natural history of food hypersensitivity in children with atopic dermatitis. J Pediatr 1989; 115(1): 23-7. [PubMed] [Google Scholar]
22. Ahanchian H, Jafari S, Jabbari F, et al. Evaluation of common allergens in children with atopic dermatitis by skin prick test. North Khorasan Uni Med Sci J 2013; 5(1): 551-5. (Persian) [Google Scholar]
23. Farajzadeh S, Bazargan N, Shahesmaeili A, et al. Evaluation of the Frequency of Food Allergens by Skin Prick Test in Children with Atopic Dermatitis. Irn J Der 2010; 13(2): 33-6. [Google Scholar]
24. Yu W. The role of food allergy in atopic dermatitis in children. Hong Kong Dermatol Venereol Bullet 2001; 9(3): 110-6. [Google Scholar]
25. 25.Gray CL. Allergies in eczema. Current Allergy Clin Immunol 2011; 24(3): 185-91. [Google Scholar]
26. Fazlollahi M, Pourpak Z, Yeganeh M, et al. Sesame seed allergy: Clinical manifestations and laboratory investigations. Tehran Univ Med J 2007; 65(8): 85-90. (Persian) [Google Scholar]
27. Farrokhi S, Gheybi MK, Dehdari R, et al. Prevalence of Seafood Allergy in Student Living in Bushehr and Borazjan. Iran South Med J 2014; 17(3): 407-14. (Persian) [Google Scholar]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.