دوره 20، شماره 2 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1396 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 162-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shaghuli S, Maryamabadi A, Mohebbi G H, Barmak A, Armin S, Vazirizadeh A, et al . Determination of Fatty Acids Profile and Physicochemical Study of Sea Lettuce (Ulva lactuca) Oil from Bushehr City Coasts. Iran South Med J 2017; 20 (2) :143-162
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-867-fa.html
شاغولی سرور، مریم‌آبادی عمار، محبی غلامحسین، برمک علیرضا، آرمین سعیده، وزیری‌زاده امیر، و همکاران.. تعیین پروفایل اسیدهای چرب و بررسی فیزیکوشیمیایی روغن کاهوی دریایی (Ulva lactuca) سواحل شهر بوشهر. مجله طب جنوب. 1396; 20 (2) :143-162

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-867-fa.html


1- موسسه آموزش عالی خرد بوشهر- ایران
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر،ایران
2- واحد تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی فنی شاخه زیتون لیان، بوشهر، ایران
3- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر،ایران ، mohebbihsn@yahoo.com
4- معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
5- گروه زیست‌شناسی دریا و شیلات، پژوهشکده خلیج‌فارس، دانشگاه خلیج‌فارس
6- موسسه آموزش عالی خرد بوشهر- ایران
چکیده:   (7284 مشاهده)

زمینه: کاهوی دریایی (Sea lettuce)، نوعی جلبک سبز با نام علمی Ulva lactuca در بسیاری از کشورها، دارای استفاده‌های فراوانی می‌باشد. با توجه به وجود این جلبک در سواحل بوشهر و سهولت پرورش و تکثیر آن، می‌توان از فواید مفید آن بهره برد. از اهداف مطالعه اخیر، تعیین میزان چربی تام، بررسی کمی و کیفی برخی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب موجود در روغن آن می‌باشد.

مواد و روش‌ها: پس از جمع‌آوری نمونه‌های کاهوی دریایی از سواحل بوشهر، آماده‌سازی نمونه و استحصال چربی، برخی پارامترهای فیزیکوشیمیایی مطابق با AOAC و پروفایل اسیدهای چرب آنها نیز توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکارساز یونیزاسیون شعله‌ای (GC-FID) مورد آنالیز قرار گرفتند.

یافته‌ها: اندیس اسیدی در روغن استخراجی در منطقه شورای شهر، بندرگاه و نفتکش به ترتیب 0/73، 0/73و 0/72و میزان عدد پراکسید به ترتیب 0/75، 0/74و 0/75 بودند. میزان ضریب شکست و میانگین میزان روغن برای هر سه منطقه به ترتیب معادل 1412 و 3 درصد گزارش گردیدند. در سه منطقه مذکور، 16 اسیدچرب شامل (C6)، (C10)، (C12)، (C13)، (C14)، (C15)، (C17)، (C18)، (C16)، (C19)، (C20)، (C21)، (C18:1)، (C18:2)، (C18:3)، ولی با مقادیر متفاوت، شناسایی گردیدند. بیشترین مقادیر اسیدهای چرب در هر سه منطقه، پالمتیک اسید بود.

نتیجه‌گیری: کاهوی دریایی دارای اسیدهای چرب متفاوتی می‌باشد که هر کدام دارای کاربردهای متعددی در صنایع غذایی، پزشکی و آرایشی بهداشتی می باشند. مقادیر مطلوب اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در روغن کاهوی دریایی، اهمیت تغذیه‌ای آنها را افزایش می‌دهد. با توجه به اقلیم جغرافیایی مناسب بوشهر، پرورش این جلبک سودمند، پیشنهاد می‌گردد.

متن کامل [PDF 1357 kb]   (11638 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اختلالات سیستمیک- متابولیکی
دریافت: 1395/5/16 | پذیرش: 1395/6/27 | انتشار: 1396/2/9

فهرست منابع
1. Welch EB. Ecological effect of waste water. 2nd ed. New York: Chapman & Hall, 1992, 4-25. [Google Scholar]
2. Mohebbi GH, Nabipour I, Vazirizadeh A. The Sea, the Future Pharmacy. Iran South Med J 2014; 17(4): 748-88. (Persian) [Google Scholar]
3. Oveis S. Algae, the valuable of wildlife. (Accessed August 8, 2015, at http://www.aftabir.com/articles/view/health_therapy/nutrition_health/c13c1229318937_algae_p1.php). [Google Scholar]
4. Richmond A. Outdoor mass culture of micralgae. In: Handbook of microalga mass culture. Florida: CRC Press, 1986, 285-330. [Google Scholar]
5. Brown MR, Jeffry S, Garlaud C. Nutritional aspects of microalgae used in mariculture, a literature review. CSIRO Mar lab 1989; 1-44. [Google Scholar]
6. Dunstan GA, Volkman JK, Barrett SM, et al. Changes in the lipid composition and maximization of the polyunsaturated fatty acid content of three microalgae grown in mass culture. Appl Phycol 1993; 5(1): 71-83. [Google Scholar]
7. Khotimchenko SV, Vaskovsky VE, Titlyanova TV. Fatty Acids of Marine Algae from the Pacific Coast of North California. Botan Mar 2002; 45(1): 17-22. [Google Scholar]
8. Kumar CS, Ganesan P, Suresh Pv, et al. Seaweeds as a source of nutritionally beneficial compounds-a review. J Food Sci Technol 2008; 45(1): 1-13. [Google Scholar]
9. Chapman V, Chapman D. Seaweed and their uses. 3rd ed. London: Springer Science & Business Media, 1980, 114-7. [Google Scholar]
10. Bennett I. WJ Dakin's classic study, Australian seashores: a guide to the temperate shores for the beach-lover, the naturalist, the shore-fisherman and the student. North Ryde: Angus & Robertson Publishers, 1987, 133. [Google Scholar]
11. Kim SK, Pangestuti R, Rahmedi P. Sea lettuce: culinary uses and nutritional value. Adv Food Nutr Res 2011; 64: 57-70. [PubMed] [Google Scholar]
12. Muralidhar AP, Syamala K, Prakash C, et al. Comparative studies of fatty acid composition of three marine macroalgae collected from Mandapam region: south east coast of India. World Appl Sci J 2010; 11(8): 958-65. [Google Scholar]
13. Jadavi N, Vaziri S, Nabipour I, et al. Fat characteristics and fatty acid profile of sea cucumbers (Holothuria Scabra) obtained from the coasts of the Bushehr province –Iran. Iran South Med J 2015; 18(4): 992-1006. (Persian) [Google Scholar]
14. Assadi T, Bargahi A, Mohebbi GH, et al. Determination of oil and fatty acids concentration in seeds of coastal halophytic Sueada aegyptica. Iran South Med J 2013; 16(1): 9-16. (Persian) [Google Scholar]
15. Mohammadi M, Hajeb P, Seyyedian R, et al. Evaluation of oxidative quality parameters in imported edible oils in Iran. Brit Food J 2013; 115(6): 789-95. [Google Scholar]
16. Bruno G. Essential & Non-Essential Fatty Acids Huntington College of Health Sciences, 800-290-4226. (Accessed November 20, 2016, at www.hchs.edu)
17. Weintraub MS, Zechner R, Brown A. Dietary polyunsaturated fat of the omega-6 and omega-3 series reduces postprandial lipoprotein levels. J Clin Invest 1998; 82: 188-93. [Google Scholar]
18. Faridani A. essential fatty acids- omega. (Accessed November 20, 2016, at behsite. Ir/content/articles/dorosht/1824.)
19. Hunter JE. n-3 Fatty acids from vegetable oils. Am J Clin Nutr 1990; 51(5): 809-14. [PubMed] [Google Scholar]
20. Zibaee-Nezhad MJ, Khosravi M, Baniasadi N, et al. Omega-3 fatty acid content in various tissues of different Persian Gulf fish. Int Cardiovas Res J 2008; 2(1): 24-31. [Google Scholar]
21. Garidel P, Folting B, Schaller I, et al. The microstructure of the stratum corneum lipid barrier: Mid-infrared spectroscopic studies of hydrated ceramide: palmitic acid: cholesterol model systems. Biophys Chem 2010; 150(1-3): 144-156. [PubMed] [Google Scholar]
22. Rohani-Ghadikolaei K, Abdulalian E, Ng WK. Evaluation of the proximate, fatty acid and mineral composition of representative green, brown and red seaweeds from the Persian Gulf of Iran as potential food and feed resources. J Food Sci Technol 2012; 49 (6): 774-80. [PubMed] [Google Scholar]
23. Banamoon SA. Fatty acids in marine macroalgae from Southern Yemen (Hadramout) including occurrence of eicosatetraenoic (20: 4) and eicosapentaenoic (20: 5) acids. Botanica Marin 1992; 35(2): 165-8. [Google Scholar]
24. Tabarsa M, Rezaei M, Ramezanpour Z, et al. Fatty acids, amino acids, mineral contents and proximate composition of some brown seaweed. J Phycol 2012; 48(2): 285-92. [PubMed] [Google Scholar]
25. Pereira H, Barreira L, Figueiredo F, et al. Polyunsaturated fatty acids of marine macroalgae: potential for nutritional and pharmaceutical applications. Mar Drugs 2012; 10(9): 1920-35. [PubMed] [Google Scholar]
26. Khairy HM, Shafay E. Seasonal variations in the biochemical composition of some common seaweed species from the coast of Abu Qir Bay, Alexandria, Egypt. Oceanologia 2013; 55(2): 435-52. [Google Scholar]
27. Wanten GJ, Naber AH. Cellular and physiological effects of medium-chain triglycerides. Mini Rev Med Chem 2004; 4(8): 847-57. [PubMed] [Google Scholar]
28. Martena B, Pfeuffer M, Schrezenmeir J. Medium-chain triglycerides. Int Dairy J 2006; 16(11): 1374-82. [Google Scholar]
29. Murzyn A, Krasowska A, Stefanowicz P, et al. Capric Acid Secreted by S. boulardii inhibits C. albicans filamentous growth, adhesion and biofilm formation. PLoS One 2010; 5(8): e12050. [PubMed] [Google Scholar]
30. Benoit SC, Kemp CJ, Elias CF, et al. Palmitic acid mediates hypothalamic insulin resistance by altering PKC-θ subcellular localization in rodents. J Clin Invest 2009; 119(9): 2577-87. [PubMed] [Google Scholar]
31. Kyung-Hyun C, Joo-Heon H, Ki-Teak L. Monoacylglycerol (MAG)-oleic acid has stronger antioxidant, anti-atherosclerotic, and protein glycation inhibitory activities than MAG-palmitic acid. Journal of Medicinal Food 2010, 13(1): 99-107. [PubMed] [Google Scholar]
32. Harada H, Yamashita U, Kurihara H, et al. Antitumor activity of palmitic acid found as a selective cytotoxic substance in a marine red alga. Anticancer Resh 2002; 22(5): 2587-90. [PubMed] [Google Scholar]
33. Sumich AL, Matsudaira T, Heasman B, et al. Fatty acid correlates of temperament in adolescent boys with attention deficit hyperactivity disorder. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids 2013; 88 (6): 431-6. [PubMed] [Google Scholar]
34. Julien M, Hoffel J, Flick M. Oleic acid lung injury in sheep. J Appl Physiol 1986; 60(2): 433-40. [PubMed] [Google Scholar]
35. Pala V, KroghV, Muti P, et al. Erythrocyte membrane fatty acids and subsequent breast cancer: a prospective Italian study. J Natl Cancer Inst 2001; 93(14): 88-95. [PubMed] [Google Scholar]
36. Terés S1, Barceló-Coblijn G, Benet M, et al. Oleic acid content is responsible for the reduction in blood pressure induced by olive oil. Proc Natl Acad Sci U S A 2008; 105(37): 13811-6. [PubMed] [Google Scholar]
37. Peyrat-Maillard MN, Cuvelier M, Berset C. Antioxidant activity of phenolic compounds in 2, 2′-azobis (2-amidinopropane) dihydrochloride (aaph)-induced oxidation: synergistic and antagonistic effects. J Am Oil Chem Soc 2003; 80 (10): 1007-12. [Google Scholar]
38. Jorjani S, Ghelichi A, Jorjani H. A comparison of the chemical composition and fatty acids profile of muscle in cultivated cyprinids. JAIR 2013; 1(3): 85-98. (Persian). [Google Scholar]
39. Javaheri Baboli M, Choi R, Askary Sary A, et al. Effect of freezing on the chemical quality changes and fatty acid composition of cultured shrimp muscle, Litopenaus vannamei. Iran Sci Fish J (ISFJ) 2012; 21(3): 31-44. (Persian) [Google Scholar]
40. Venkatesalu V, Sundaramoorthy P, Anantharaj M, et al. Seasonal variation on fatty acid composition of some marine macro algae from Gulf of manner marine biosphere reserve southeast of India. Indian J Geo-Marine Sci 2012; 41(5): 442-50. [Google Scholar]

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb