جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای استادمحمدی

فائزه حمیدیه، محمدحسن شیرازی، جلیل فلاح مهرآبادی، محمدرضا پورمند، سمانه استادمحمدی، هدروشا ملااقامیرزائی، داود افشار،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( فصلنامه علمی پژوهشی طب جنوب ۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه: اشریشیاکلی یوروپاتوژن، پاتوژن غالب در عفونت‌های ادراری می‌باشد. عفونت‌های دستگاه ادراری، یکی از شایع‌ترین عفونتهای انسانی می‌باشد. با وجود آنتی‌ژنها و توکسین‌های مختلف باکتری‌های دخالت کننده در ایجاد عفونت، یکی از عوامل مهم در عفونت‌های ناشی از اشریشیاکلی و سایر باکتری‌های گرم منفی، چسبیدن باکتری به سطح سلول میزبان می‌باشد، بنابراین مهار اتصال باکتری، راهکاری مناسب جهت مهار عفونت می‌باشد. با توجه به‌اینکه، پروتئین PapG به‌عنوان ادهسین عمل می‌نماید، کاندیدی مناسب برای تهیه واکسن می‌باشد.

مواد و روش‌ها: DNA ژنومیک باکتری اشریشیاکلی سویه بالینی حاوی ژن II papG، استخراج گردید. با طراحی پرایمر برای ژن papG II، واکنش PCR انجام گرفت. محصول PCR در پلاسمید (SK-)pBluescript کلون گردید. با استفاده از نرم‌افزار ClustalW و MEGA۴ توالی به‌دست آمده با توالی ژنی موجود در بانک ژن هم‌طراز گردید و تنوع ژنی آن بررسی گردید.

یافته‌ها بر اساس این همطرازی، ناحیه N ترمینال در سطح پروتئین و DNA حفاظت شده می‌باشد.

نتیجه‌گیری: ناحیه N ترمینال ژن PapG در بین سویه‌های بالینی یک توالی حفاظت‌شده است و می‌توان از آن برای طراحی واکسن علیه عفونت ادراری استفاده نمود


سمانه استادمحمدی، محمد حسن شیرازی، جلیل فلاح‌مهرآبادی، محمدرضا پورمند، فائزه حمیدیه، هدروشا ملاآقامیرزایی، داود افشار،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( طب جنوب ۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه: اشریشیا کلی یوروپاتوژن، شایع‌ترین پاتوژن جدا شده از مجاری ادراری محسوب می‌شود، که اغلب از فلور روده‌ای خود فرد منشأ می‌گیرد. عفونت مجاری ادراری، یکی از بیماری‌های شایع عفونی در انسان است. از آنجایی‌که، مرحله اتصال در کلونیزاسیون باکتری نقش مهمی دارد و سپس عفونت ایجاد می‌گردد، یکی از راه‌کارهای مهم مهار عفونت، مهار اتصال باکتری می‌باشد. به دلیل اینکه، پروتئین fimH به‎عنوان ادهسین عمل می‌نماید، برای تهیه واکسن کاندیدی مناسب می‌باشد. مواد و روش‌ها: ابتدا استخراج DNA ژنومیک باکتری اشریشیا کلی سویهATCC ٣٥٢١٨ انجام شد. پس از طراحی پرایمر برای ژن fimH، واکنش PCR، ابتدا با آنزیم Taq DNA Polymerase و سپس با آنزیمpfu DNA Polymerase صورت گرفت. از پلاسمید (SK-)pBluescript ، برای کلون محصول PCR استفاده شد. با استفاده از نرم‌افزار ClustalW و MEGA۴ توالی به‌دست آمده با توالی ژنی موجود با تک ژن همترازگردید و تنوع ژنی آن بررسی گردید. یافته‌ها: پس از توالی یابی ژن fimH کلون شده، با استفاده از نرم‌افزار ClustalW و MEGA۴ نتیجه این سکانس با توالی سویه‎های اشریشیا کلی واجد ژن fimH موجود در بانک ژن همتراز شدند و بر اساس این همترازی، ناحیه N ترمینال در سطح پروتئین و DNA حفاظت شده می‌باشد. نتیجه‌گیری: ناحیه‌ی N ترمینال ژن fimH در بین سویه‌های بالینی یک توالی حفاظت شده است و می‌توان از آن برای طراحی واکسن علیه عفونت ادراری استفاده نمود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb