@ARTICLE{Seradj, author = {Seradj, Seyed Hassan and Hashemi, Seyedeh Zhale and Zomorodian, Kamyar and Moein, Mahmood Reza and }, title = {Antimicrobial Effects of Some Persian Gulf Marine Sponges}, volume = {23}, number = {5}, abstract ={زمینه: در این مطالعه، اثرات ضد میکروبی 5 گونه اسفنج دریایی با نام‌های علمی: Fascaplysinopsis reticulata،Callyspongia clavatus، Callyspongia siphonella، Niphates furcata و Pseudosuberites clavatus جمع‌آوری شده از سواحل جزیره کیش بر علیه باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی و همچنین گونه‌های قارچ و مخمر مطالعه شده است. مواد و روش‌ها: از هر اسفنج با دو نوع حلال دی کلرومتان و متانول به روش خیساندن در 3 مرحله عصاره‌گیری شد و سپس عصاره‌ها با روش براث میکرودیلوشن مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته‌ها: میکروارگانیسم‌ها از نظر مقاومت نسبت به عصاره‌ها متفاوت بودند و قارچ‌ها نسبت به باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی مقاوم‌تر بودند. استرپتوکوکوس پیوجنز و استرپتوکوکوس موتانز از سایر باکتری‌ها نسبت به عصاره‌ها حساس‌تر بودند. همه عصاره‌ها حداقل بر یک باکتری مؤثر بودند. اسفنج دریایی با نام Fascaplysinopsis reticulata، فعالیت مؤثری بر همه باکتری‌های گرم مثبت حتی گونه‌های مقاوم نشان داد (MIC عصاره دی کلرومتانی و متانولی به‌ترتیب در محدوده 25/0 تا 8 میکروگرم بر میلی‌لیتر و 16 تا 32 میکروگرم بر میلی‌لیتر). نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که اسفنج Fascaplysinopsis reticulata دارای اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحظه‌ای می‌باشد و این اسفنج کاندیدای مناسبی در مطالعات آینده برای جداسازی ترکیبات مؤثر ضد باکتری است. }, URL = {http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1354-fa.html}, eprint = {http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1354-fa.pdf}, journal = {Iranian South Medical Journal}, doi = {10.52547/ismj.23.5.494}, year = {2020} }