%0 Journal Article %A Gholipour, Mostafa %A Ghorbani Vaghei, Reza %A Javaheri Baboli, Mehran %T Study of concentration of omega-3 and omega-6 fatty acids in Persian Gulf,s wild and farmed green tiger shrimp (P.semisulcatus) in the limited area of Bushehr province water %J Iranian South Medical Journal %V 19 %N 4 %U http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-813-fa.html %R 10.18869/acadpub.ismj.19.4.549 %D 2016 %K green tiger shrimp, omega 3 fatty acids, omega 6 fatty acids, Persian Gulf, %X زمینه: غذاهای دریایی دارای مقادیر بالای اسیدهای چرب غیراشباع هستند. هدف از این مطالعه مقایسه سطوح اسیدهای چرب 3ω و 6ω در میگوهای پرورشی و وحشی ببری سبز (P.semisulcatus) بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تعداد 120 میگو (60 عدد وحشی و 60 عدد پرورشی) انتخاب گردید. آنالیز اسیدهای چرب با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی انجام پذیرفت. آنالیز اختلاف واریانس دو عاملی برای نشان دادن تأثیرات فاکتورهای اصلی (جنسیت و محیط) و روابط متقابل آن‌ها استفاده شد. یافته‌ها: سه اسید چرب لینولئیک، دکوزاهگزانوئیک (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک (EPA) غالب‌ترین اسیدهای چرب در گونه‌های وحشی و پرورشی بود. در بین اسیدهای چرب خانواده 6ω، میگوهای پرورشی سطح بالاتری از نظرلینولئیک داشتند (05/0>P). در حالی‌که در اسیدهای چرب 3ω، ایکوزاپنتاتونئیک اسید (EPA) و ایکوزاترانوئیک اسید به‌طور معنی‌داری در میگوهای وحشی بالاتر بودند. نسبت n-3/n-6 در دو گروه مشابه بود. مقایسه نسبت DHA/EPA اختلافی را بین میگوهای وحشی و پرورشی نشان نداده و این نسبت تحت تأثیر جنسیت بود. نتیجه‌گیری: مقایسه بین دو گروه نشان داد که میزان غلظت اسیدهای چرب در میگوهای وحشی و پرورشی نسبتاً مشابه همدیگر است. %> http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-813-fa.pdf %P 549-558 %& 549 %! %9 Original %L A-10-3-714 %+ Department of fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources Islamic Azad Iniversity, Ahwaz branch %G eng %@ 1735-4374 %[ 2016