Iranian South Medical Journal
مجله طب جنوب
Iran South Med J
Medical Sciences
http://ismj.bpums.ac.ir
57
journal57
1735-4374
1735-6954
10.52547/ismj
fa
jalali
1394
1
1
gregorian
2015
4
1
18
1
online
1
fulltext
fa
مقایسه اثر اسید ایکوزاپنتاانوئیک و اسید دوکوزاهگزاانوئیک بر قندخون، تریگلیسرید و فشارخون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
Comparison of the Effect of Eicosapentaenoic Acid and Docosahexaenoic Acid on Fasting Blood Sugar, Triglyceride, and Blood Pressure in Type 2 Diabetic Patients
دستگاه خون و لنف
Hemic and Lymphatic Systems
پژوهشي
Original
<p>چکیده زمینه: بهنظر میرسد روغن ماهی در کاهش خطر عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی مانند تریگلیسرید و فشار خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو نقش دارد. اما این که کدام جزء این روغن (EPA یا DHA) باعث این اثر میشود، مشخص نیست. بههمین منظور، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر EPA و DHA بر قندخون ناشتا، تریگلیسرید و فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو صورت گرفت. مواد و روشها: مطالعه حاضر بهصورت کارآزمایی سه سو کور کنترل شده با دارونما بر روی 60 زن و مرد مبتلا به دیابت نوع دو با میانگین سنی 65-30 سال انجام شد. افراد بهطور تصادفی بهمدت 12 هفته روزانه یک گرم EPA، DHA یا روغن کانولا استفاده کردند. قندخون ناشتا، تریگلیسرید و فشارخون قبل و بعد از مداخله اندازهگیری شدند. اطلاعات با استفاده از آزمون repeated measure مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافتهها: 23 زن و 22 مرد با میانگین سنی 8/2±9/54 مطالعه را به پایان رساندند. میزان FBS و تریگلیسرید در هیچ یک از گروهها در انتهای مداخله در مقایسه با ابتدای آن تفاوتی نداشت (05/0P>). میزان فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در هر سه گروه کاهش یافت (بهترتیب 0015/0=P و 000/0=P). اما اختلاف بین آنها معنیدار نبود (05/0P>). نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد دریافت روزانه 1 گرم EPA یا DHA در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 اثری بر قند خون ناشتا، تریگلیسرید، فشار خون سیتولیک و دیاستولیک ندارد. این مطالعه اولین مطالعهای است که به مقایسه اثر اجزای روغن ماهی در بیماران دیابتی پرداخته است.</p>
<p>Background: It seems that consumption of fish oil results in reduction of cardiovascular diseases risk factor such as triglyceride and blood pressure in diabetic patients. It is not clear which component of fish oil(EPA or DHA) is more important. The aim of this study was to determine and compare the effects of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid on fasting blood sugar, triglyceride, and blood pressure in type 2 diabetic patients. Material and Methods: The study designed as a triple-blind, placebo-controlled trial. 60 diabetic men and women, aged 30-65 years, were randomly assigned to consume 1g/d EPA, DHA, and canola oil for 12 week. Fasting blood sugar, triglyceride, and blood pressure were measured before and after the study. Results were analyzed through repeated measure test. Results:. After 12 weeks of intervention, 23 women and 22 men with a mean ± SD age of 54.9± 8.2 completed the study. In comparison with the changes from baseline, FBS and triglyceride levels didn't differ between groups (P>0.05). SBP and DBP reduced in three groups (P= 0.0015 and P= 0.000 respectively) but they didn't differ between groups (P>0.05). Conclusion: Consumption of 1g/d EPA or DHA doesn't have any effect on FBS, triglyceride, SBP and DBP. This study is the first one which has compared fish oil components effects in diabetic patients.</p>
اسید ایکوزاپنتاانوئیک, اسید دوکوزا هگزا انوئیک, دیابت نوع 2, قندخون, تریگلیسرید, فشار خون
eicosapentaenoic acid, docosahexaenoic acid, type 2 diabetes, fasting blood sugar, triglyceride, blood pressure
27
36
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-558&slc_lang=fa&sid=1
Fateme
Azizi Soleiman
فاطمه
عزیزی سلیمان
570031947532846008611
570031947532846008611
No
Department of Nutrition, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
Shima
Jazayeri
شیما
جزایری
570031947532846008612
570031947532846008612
No
Department of Nutrition, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
Shahriyar
Eghtesadi
شهریار
اقتصادی
egtesadi@yahoo.com
570031947532846008613
570031947532846008613
Yes
Department of Nutrition, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
Mohammadreza
Vafa
محمدرضا
وفا
570031947532846008614
570031947532846008614
No
Department of Nutrition, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
Mahmoodreza
Gohari
محمودرضا
گوهری
570031947532846008615
570031947532846008615
No
Department of Statistics and Mathematics, School of Management and Medical Information, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه آمار و ریاضی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
Amirkamran
Nikoosokhan
امیرکامران
نیکوسخن
570031947532846008616
570031947532846008616
No
Department of pediatric, Iranian Diabetes Society, Tehran, Iran
گروه کودکان، انجمن دیابت ایران
Assadolah
Rajab
اسداله
رجب
570031947532846008617
570031947532846008617
No
Department of pediatric, Iranian Diabetes Society, Tehran, Iran
گروه کودکان، انجمن دیابت ایران
Iraj
Heidari
ایرج
حیدری
570031947532846008618
570031947532846008618
No
Institute of Endocrinology and Metabolism , Firouzgar Hospital, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز غدد و متابولیسم، بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران
Naseh
Pahlavani
ناصح
پهلوانی
570031947532846008619
570031947532846008619
No
Department of Nutrition, School of Nutrition and Food Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان