Iranian South Medical Journal
مجله طب جنوب
Iran South Med J
Medical Sciences
http://ismj.bpums.ac.ir
57
journal57
1735-4374
1735-6954
10.52547/ismj
fa
jalali
1396
2
1
gregorian
2017
5
1
20
2
online
1
fulltext
fa
تعیین پروفایل اسیدهای چرب و بررسی فیزیکوشیمیایی روغن کاهوی دریایی (Ulva lactuca) سواحل شهر بوشهر
Determination of Fatty Acids Profile and Physicochemical Study of Sea Lettuce
(Ulva lactuca) Oil from Bushehr City Coasts
اختلالات سیستمیک- متابولیکی
Disorders of Systemic, Metabolic or Environmental Origin
پژوهشي
Original
<p dir="RTL" style="text-align:justify;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><span style="font-size:14px;"><strong><u><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">زمینه</span></span></span></u></strong>: <strong><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">کاهوی دریایی (</span></span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;">Sea lettuce</span></span></span><strong><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، نوعی جلبک سبز با نام علمی </span></span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><em><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;">Ulva</span></span></em></span> <span style="font-family:times new roman;"><em><span dir="LTR" style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;">lactuca</span></span></em></span><strong><span style="letter-spacing:-.2pt;"><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;"> در بسیاری از کشورها، دارای استفادههای فراوانی میباشد. با توجه به وجود این جلبک در سواحل بوشهر و سهولت پرورش و تکثیر آن، میتوان از فواید مفید آن بهره برد. از اهداف مطالعه اخیر، تعیین میزان چربی تام، بررسی کمی و کیفی برخی از پارامترهای فیزیکوشیمیایی و پروفایل اسیدهای چرب موجود در روغن آن میباشد.</span></span></span></strong></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align:justify;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><span style="font-size:14px;"><strong><u><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">مواد و روشها:</span></span></u></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">پس از جمعآوری نمونههای کاهوی دریایی از سواحل بوشهر، آمادهسازی نمونه و استحصال چربی، برخی پارامترهای فیزیکوشیمیایی مطابق با </span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">AOAC</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;"> و پروفایل اسیدهای چرب آنها</span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">نیز توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکارساز یونیزاسیون شعلهای (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">GC-FID</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">) مورد آنالیز قرار گرفتند. </span></span></strong></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align:justify;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><span style="font-size:14px;"><strong><u><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">یافتهها</span></span></u></strong><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">: اندیس اسیدی در روغن استخراجی در منطقه شورای شهر، بندرگاه و نفتکش به ترتیب 0/73، 0/73و 0/72و میزان عدد پراکسید به ترتیب 0/75، 0/74و 0/75 بودند. میزان ضریب شکست و میانگین میزان روغن برای هر سه منطقه به ترتیب معادل 1412 و 3 درصد گزارش گردیدند. در سه منطقه مذکور، 16 اسیدچرب</span></span></strong> <strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">شامل (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C6</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C10</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C12</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C13</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C14</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C15</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C17</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C18</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C16</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C19</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C20</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C21</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C18:1</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C18:2</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، (</span></span></strong><span style="font-family:times new roman;"><span dir="LTR"><span style="color:black;">C18:3</span></span></span><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">)، ولی با مقادیر متفاوت، شناسایی گردیدند. بیشترین مقادیر اسیدهای چرب در هر سه منطقه، پالمتیک اسید بود.</span></span></strong></span></p>
<p dir="RTL" style="text-align:justify;text-indent:-1.1pt;direction:rtl;unicode-bidi:embed;"><span style="font-size:14px;"><strong><u><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">نتیجهگیری</span></span></u></strong><strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b lotus;">: کاهوی دریایی دارای اسیدهای چرب متفاوتی میباشد که هر کدام دارای کاربردهای متعددی در صنایع غذایی، پزشکی و آرایشی بهداشتی می باشند. مقادیر مطلوب اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در روغن کاهوی دریایی، اهمیت تغذیهای آنها را افزایش میدهد. با توجه به اقلیم جغرافیایی مناسب بوشهر، پرورش این جلبک سودمند، پیشنهاد میگردد</span></span></strong><span style="color:black;"><span style="font-family:b nazanin;">.</span></span></span></p>
<p><strong><u>Background</u></strong>: Sea lettuce is a kind green alga with scientific name "<em>Ulva lactuca</em>", has many uses in many countries. With Notice to the presence of this alga in the coasts of Bushehr and its ease of propagation and cultivation, we can take advantage of beneficial interest. The objectives of this current study was to determine the amount of total fat, survey the quality and quantity of some physicochemical parameters and the profile of fatty acids in its oil.</p>
<p><strong><u>Materials and Methods:</u></strong> After samples collecting of sea lettuce (Sea lettuce) from Bushehr coasts, sample preparation and extraction of fat, quantity of some physicochemical parameters according to AOAC method; and fatty acid profile were analyzed by gas chromatography with flame ionization detection (GC-FID).</p>
<p><strong><u>Results:</u></strong> The acidity index in extracted oil in Shoraye-shahr, Bandargah and Naftkesh regions were, 0.73, 0.73 and 0.72 respectively, and the peroxide value was 0.75, 0.74 and 0.75 respectively. The refractive index and average oil contents for all areas were reported 3 % and 1412, respectively. In the three mentioned regions, sixteen fatty acids including (C6), (C10), (C12), (C13), (C14), (C15), (C16), (C17), (C18), (C19), (C20), (C21), (C18: 1), (C18: 2), (C18: 3) were identified with different amounts. Palmitic acid had the highest levels in all three regions.</p>
<p><strong><u>Conclusion</u></strong>: Sea lettuce contains different fatty acids that each of them has different applications in food industry, medicine and cosmetics. The favorable amounts of omega-3 and omega-6 fatty acids in the sea lettuce oil increase their nutritional importance. Caltivating of this beneficial alga is suggested due to the appropriate geographic climate of Bushehr.</p>
کاهوی دریایی, اسید چرب, کروماتوگرافی گازی, امگا 3, امگا 6
Sea lettuce, Fatty acids, Gas chromatography, Omega 3, Omega 6
143
162
http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-764&slc_lang=fa&sid=1
Soror
Shaghuli
سرور
شاغولی
570031947532846009551
570031947532846009551
No
Kherad institute of higher education, Bushehr- Iran<br>The Persian Gulf Marine Biotechnology Research Center, The Persian Gulf Biomedical Sciences Research Institute, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran
موسسه آموزش عالی خرد بوشهر- ایران<br>مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیجفارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر،ایران
Ammar
Maryamabadi
عمار
مریمآبادی
570031947532846009552
570031947532846009552
No
Research and development Department, Shakheh Zeytoon Lian Inspection Co, Bushehr, Iran
واحد تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی فنی شاخه زیتون لیان، بوشهر، ایران
Gholam Hossean
Mohebbi
غلامحسین
محبی
mohebbihsn@yahoo.com
570031947532846009553
570031947532846009553
Yes
The Persian Gulf Marine Biotechnology Research Center, The Persian Gulf Biomedical Sciences Research Institute, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran
مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیجفارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر،ایران
Alireza
Barmak
علیرضا
برمک
570031947532846009554
570031947532846009554
No
Food and drug department, Bushehr University of Medical Sciences, Bushehr, Iran
معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
Saead
Armin
سعیده
آرمین
570031947532846009555
570031947532846009555
No
Research and development Department, Shakheh Zeytoon Lian Inspection Co, Bushehr, Iran
واحد تحقیق و توسعه، شرکت بازرسی فنی شاخه زیتون لیان، بوشهر، ایران
Amir
Vazirizadeh
امیر
وزیریزاده
570031947532846009556
570031947532846009556
No
The Marine Biology and Fishery Science Department, Persian Gulf institute, Persian Gulf University, Bushehr-Iran
گروه زیستشناسی دریا و شیلات، پژوهشکده خلیجفارس، دانشگاه خلیجفارس
Samira
Gudarzi
سمیرا
گودرزی
570031947532846009557
570031947532846009557
No
Kherad institute of higher education, Bushehr- Iran
موسسه آموزش عالی خرد بوشهر- ایران
Maryam
Saleki
مریم
سالکی
570031947532846009558
570031947532846009558
No
Kherad institute of higher education, Bushehr- Iran
موسسه آموزش عالی خرد بوشهر- ایران