Kiani J, Mahmoodi M, Keshmiri S, Kheirandish S, Hajiuni A R, Abbasi F. Knowledge and Attitude of Clients and Staff of Shohadaye- Khalije-Fars Hospital Towards Decision Making on Organ Donation. Iran South Med J 2019; 22 (3) :174-183
URL:
http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1096-fa.html
کیانی جمیله، محمودی مرضیه، کشمیری سعید، خیراندیش صدیقه، حاجیونی علیرضا، عباسی فرهاد. آگاهی و نگرش مراجعین و کادر درمانی بیمارستان شهدای خلیجفارس بوشهر نسبت به اهدا عضو سال 1395. مجله طب جنوب. 1398; 22 (3) :174-183
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-1096-fa.html
1- مرکز توسعه پژوهشهای بالینی، بیمارستان شهدای خلیجفارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
2- گروه آمار زیستی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، ma.mahmoodi@bpums.ac.ir
3- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیجفارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیجفارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
4- بخش آسیبشناسی دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
5- گروه بهداشت عمومی بلایا، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
6- گروه عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران
چکیده: (4866 مشاهده)
زمینه: پیوند عضو بهعنوان درمان انتخابی برای بیمارانی که در مرحله آخر اختلال عضوی میباشند، در نظر گرفته میشود. این فرآیند باعث بهبود کیفیت زندگی دریافت کننده عضو و همچنین افزایش طول عمر وی میشود. با این حال کمبود عضو برای پیوند به عنوان یک مسئله حل نشده جهانی باقی مانده است. اجساد مرگ مغزی به عنوان یکی از منابع اولیه اهداء عضو هستند. مهمترین عامل محدود کننده موفقیت در این امر، عدم رضایت خانوادهها است. این مطالعه با هدف تعیین نگرش و آگاهی مراجعین و کادر درمانی بیمارستان شهدای خلیجفارس بوشهر نسبت به تصمیمگیری در اهدای عضو انجام شده است.
مواد و روشها: این مطالعه مقطعی و بر روی 223 نفر از کارکنان و 222 نفر از مراجعین بیمارستان شهدای خلیجفارس بوشهر در سال 1395 انجام گرفت. نمونهگیری به شیوه طبقهای و با تخصیص متناسب از هر یک از بیمارستانها بود. در این پژوهش از پرسشنامه آگاهی و نگرش افراد به اهداء عضو تدوین شده توسط انجمن اهدا عضو ایرانیان استفاده شد. تجزیه و تحلیل دادهها از طریق نرمافزار SPSS ویرایش 16 انجام شد.
یافتهها: میانگین نمره نگرش و آگاهی کارکنان نسبت به مراجعین بیمارستانها بیشتر بود ولی میانگین نمره دیدگاه مذهبی مراجعین بیشتر از کارکنان گزارش شد. بین نگرش و دیدگاه مذهبی کارکنان رابطه مثبت و بین آگاهی و علتهای احتمالی مخالفت آنها با اهدای عضو رابطه معناداری مشاهده شد. بین نگرش و دیدگاه مذهبی، آگاهی و علتهای احتمالی مخالفت مراجعین با اهدای عضو رابطه معناداری وجود داشت. همچنین بین آگاهی با دیدگاه مذهبی و علتهای احتمالی مخالفت مراجعین با اهدای عضو نیز رابطه خطی معناداری مشاهده شد.
نتیجهگیری: با توجه اینکه اهدای عضو میتواند جان بسیاری از افراد را نجات دهد، نیاز به آموزش و بهبود عوامل این پژوهش جهت تشویق مردم برای اهدای عضو احساس میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشکی دریافت: 1397/9/21 | پذیرش: 1397/12/22 | انتشار: 1398/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول