[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 2 - ( مجله علمی-پژوهشی طب جنوب 1387 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 139-146 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر دانه گیاه اسفرزه بر میزان سطوح تری‎گلیسیرید و لیپو پروتئین‎های سرمی
خانم شهناز پولادی1، آقاي احمد باقرپور برازجانی، خانم نیلوفر معتمد، آقاي عبداللطیف امینی، آقاي علیرضا رهبر2، خانم حکیمه واحدپرست، خانم طیبه غریبی
1- ، shahnaz897@yahoo.com
2- دانشکده پزشکی
چکیده:   (11182 مشاهده)

زمینه: امروزه، کاربرد داروهای گیاهی در کاهش میزان چربی و قند خون با استقبال گسترده ای روبرو شده است. کاربرد گیاه اسفرزه در درمان کلسترول خون بالا، نتایج ضد و نقیضی را ارائه داده است. مواد و روش‌ها: در یک کارآزمایی شاهددار تصادفی دوسویه کور، 72 نفر از افرادی که دارای سطوح تری گلیسیرید میان 160 تا 200 میلی-گرم در دسی لیتر و LDL کلسترول میان 130 تا 190 بودند، در دو گروه مورد و شاهد به صورت تصادفی قرار گرفتند. در گروه مورد، روزانه 5 گرم پودر دانه گیاه اسفرزه و به افراد شاهد نیز روزانه 5 گرم پودر سلولز داده شد که به صورت ناشتا در آب حل نموده و میل نمایند. پس از 60 روز، از هر دو گروه سطوح لیپیدهای سرمی و قند خون ناشتا بررسی شد. یافته‌ها: در سطوح تری گلیسیرید تفاوتی در دو گروه دیده نشد، ولی سطح LDL کلسترول سرمی در هر دو گروه کاهش یافت ]به ترتیب ( 07/161 در مقایسه با 50/147 میلی گرم در دسی لیتر در گروه اسفرزه؛ 002/0=P) و (80/156 در مقایسه با 10/132 میلی گرم در دسی لیتر در گروه شاهد؛ 0001/0>P)[. در حالی که HDL کلسترول تنها در گروه شاهد کاهش یافت (88/48 در مقایسه با 34/33 میلی‎گرم در دسی لیتر؛ 0001/0P). نتیجه گیری: اسفرزه می تواند LDL کلسترول سرمی را بدون اثر بر HDL کلسترول کاهش دهد.

واژه‌های کلیدی: اسفرزه، تری‌گلیسیرید، کلسترول، قند خون، بیماری‌های قلبی و عروقی
متن کامل [PDF 183 kb]   (1464 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/4/18 | پذیرش: 1387/9/9 | انتشار: 1388/2/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pouladi S, Bagherpour Borazjani A, Motamed N, Amini A, Rahbar A, Vahedparast H et al . A Survey on the effect of psyllium on serum levels of triglycerid and lipoproteins. Iran South Med J. 2009; 11 (2) :139-146
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-150-fa.html

پولادی شهناز، باقرپور برازجانی احمد، معتمد نیلوفر، امینی عبداللطیف، رهبر علیرضا، واحدپرست حکیمه و همکاران.. بررسی اثر دانه گیاه اسفرزه بر میزان سطوح تری‎گلیسیرید و لیپو پروتئین‎های سرمی. طب جنوب. 1387; 11 (2) :139-146

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-150-fa.html



دوره 11، شماره 2 - ( مجله علمی-پژوهشی طب جنوب 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4212