Derakhshesh B, Yousefzadi M, Afshar nasab M, Yeganeh V, Dashtian Nasab A. In vitro Antibacterial Activities of the Marine Macroalgae" Laurencia Snyderiae" and "Sargassum Angustifolium" Against Human Pathogens. Iran South Med J 2011; 14 (1) :17-22
URL:
http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-240-fa.html
درخشش بهروز، یوسف زادی مرتضی، افشار نسب محمد، یگانه وحید، دشتیان نسب عقیل. بررسی اثرات ضدباکتریایی جلبکهای دریایی Laurencia snyderiae وSargassum angustifolium علیه پاتوژنهای انسانی. مجله طب جنوب. 1390; 14 (1) :17-22
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-240-fa.html
1- ، behruzdrakhshesh@yahoo.com
چکیده: (23259 مشاهده)
زمینه: امروزه استفاده گسترده از آنتیبیوتیکها باعث بهوجود آمدن سویههای مقاوم میکروارگانیسمها و افزایش روزافزون مقاومت آنتیبیوتیکی در سراسر جهان شده است. از این رو تحقیقات در رابطه با عوامل ضدمیکروبی جدید که بهطور طبیعی تولید میشوند، برای دستیابی بهمنابع نوین دارویی از اهمیت فراوانی برخوردار است. بر اساس پژوهشهای انجام شده برخی از جلبکهای پرسلولی دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی قابل ملاحظهای میباشند.
مواد و روشها: در این پژوهش اثرات ضدباکتریایی عصارههای آلی جلبکهای پرسلولی لرنسیا اسینیدریا و«سارگاسوم انگوسیتینیوم»
جمعآوری شده از سواحل بندر بوشهر روی 3 سویه باکتریایی گرم مثبت به نامهای «استوپتوکوکوس موتانس»، «استوپتوکوکوس سالیواریس»، «استوپتوکوکوس سانگویسس»، و 4 سویه باکتریایی گرم منفی به نامهای «سالمونلاتیفی»، «پروتئوس وولگاریس»، «شیگلا فلکسینو» و «میکروکوکوس لوتئوس» مورد آزمایش قرار گرفت. عصارهگیری بهروش غوطهوری انجام شد و عصارههای متانولی و کلروفرمی بهدست آمدند. اثرات ضدباکتریایی عصارههای نهایی به دو روش انتشار در آگار به وسیلهی دیسک و روش رقتهای متوالی در لوله جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده (MIC) بررسی شد.
یافتهها: بر اساس نتایج بهدست آمده، جلبکهای این پژوهش بیشترین تأثیر ضدباکتریایی را علیه باکتری گرم منفی S.typhi نشان دادهاند و باکتری گرم منفی M.luteus بیشترین مقاوت را نسبت به عصارههای آلی جلبکهای این آزمون از خود نشان داده است.
نتیجهگیری: جلبک قرمز L.snyderiae نسبت به جلبک قهوهای S.angustifolium از اثرات ضدباکتریایی قویتری برخوردار است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/11/29 | پذیرش: 1389/3/26 | انتشار: 1389/11/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول