دوره 14، شماره 1 - ( مجله علمی پژوهشی طب جنوب 1390 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 60-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kalantar Hormozi M R, Nabipour I, Assadi M, Asadipouya K, Zendehboudi S, Ranjbar Omrani G. Subclinical Hypothyroid. Iran South Med J 2011; 14 (1) :51-60
کلانترهرمزی محمدرضا، نبی پور ایرج، اسدی مجید، اسدی پویا کامیار، زنده بودی سودابه، رنجبر عمرانی غلامحسین. هیپوتیرویید تحت بالینی. مجله طب جنوب. 1390; 14 (1) :51-60

1- ، mokalantarhormozi@yahoo.com
زمینه: هیپوتیرویید تحت بالینی (سطح‌خونی T4 آزاد وکل نرمال می‌باشد ولی مقدار TSH افزایش یافته می‌باشد) در بزرگسالان شایع می‌باشد. هیپوتیرویید تحت بالینی به‌عنوان یک فاکتور خطر برای بروز عوارض هیپوتیرویید آشکار محسوب می‌شود و هدف از غربال‎گری بیماران هیپوتیرویید تحت بالینی درمان این افراد، قبل از بروز عوارض می‌باشد. مواد و روش‌ها: این بررسی مقالات نمایه شده در pubmed،ovid ، tripdatabase،new spring link ،black cohrane، Elserier، Embos بوده است که کلماتی مانند هیپوتیرویید تحت بالینی، آنتی‌بادی تیروپراکسیداز، تیروتروپین و لووتیروکسین‌تراپی را مورد جستجو قرار داده است. یافته‌ها: تعداد 831 مقاله طی جستجو پیدا شد که 75 مقاله در مورد موضوع مورد بررسی این مطالعه بود. مطالب به-طور کلی تحت عناوین، هیپوتیرویید تحت بالینی، هیپوتیرویید تحت بالینی وغربال‌گری آن، هیپوتیرویید تحت بالینی و شرایط زمان جهت درمان آن بیان می‌گردد. نتیجه‌گیری: در این مقاله، مطالعات مختلف در جهت تشخیص، غربال‌گری و مواردی که لازم است درمان شوند بررسی شد و در نهایت یک نتیجه‌گیری کلی و راهنمای جامع که از نظر بالینی سودمند باشد ارائه می‌شود.
دریافت: 1389/8/9 | پذیرش: 1389/10/3 | انتشار: 1389/11/11