[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهشی طب جنوب 1390 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 76-83 برگشت به فهرست نسخه ها
پایش مارکرهای بیماری‌زایی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین در فروشگاه‌های عرضه‌کننده گوشت شهرستان شیراز
محمد کارگر1، موسی دانشور2، مریم همایون2
1- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم ، mkargar@jia.ac.ir
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد جهرم
چکیده:   (15812 مشاهده)
زمینه: اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین، یکی از پاتوژن‌های متداول در گاو است که به‌طور اتفاقی موجب ایجاد بیماری‎هایی در انسان می‌شود. این باکتری پتانسیل آلودگی با گوشت قرمز را دارد و اغلب عفونت‌های بالینی ناشی از آن با مصرف گوشت چرخ کرده نپخته در ارتباط است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش، به‌صورت مقطعی 122 نمونه گوشت چرخ کرده از قصابی‌های چهار منطقه مختلف شهر شیراز در سال 1386 جمع‌آوری و پس از غنی‌سازی در محیط کشت اختصاصی و ارزیابی تخمیر سوربیتول و فعالیت بتاگلوکورونیدازی (تست MUG)، با کمک آنتی‌سرم اختصاصی، سویه‌های E.coli O157:H7 تعیین هویت گردید. سپس ژن‌های بیماری‌زای وروتوکسین، اینتیمین و همولیزین با استفاده از روش Multiplex PCR و مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه-ها با روش دیسک دیفیوژن مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: از مجموع نمونه‌های مورد بررسی، 119 کلنی سوربیتول منفی جداسازی گردید که 3 سویه O157:H7 (فراوانی 45/2 درصد) با آنتی‌سرم اختصاصی تأئید شد. از سویه‌های مورد بررسی، در دو جدایه هر دو ژن بیماری‌زای stx1 و eaeA (فراوانی 64/1 درصد) مشاهده گردید. در سویه‌های تأیید شده مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های اریترومایسین، تتراسیکلین، آمپی‌سیلین، پنی‌سیلین، کلیندامایسین، سفکسیم، نووبیوسین و جنتامایسین دیده شد. نتیجه‌گیری: به‌دلیل زندگی این ارگانیسم در روده دام‌های سالم، ضرورت توجه به پیش‌گیری در هنگام فرایند گوشت وجود دارد.
واژه‌های کلیدی: اشریشیا کلی O157:H7، شیگاتوکسین، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، گوشت قرمز
متن کامل [PDF 275 kb]   (2164 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۲۴ | پذیرش: ۱۳۸۹/۱۲/۲۴ | انتشار: ۱۳۸۹/۱۲/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kargar M, Daneshvar M, Homayoun M. Surveillance of Virulence Markers and Antibiotic Resistance of Shiga toxin Producing E.coli O157:H7 Strains from Meats Purchase in Shiraz. Iran South Med J. 2011; 14 (2) :76-83
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-253-fa.html

کارگر محمد، دانشور موسی، همایون مریم. پایش مارکرهای بیماری‌زایی و مقاومت آنتی‌بیوتیکی اشریشیاکلیO157:H7 تولیدکننده شیگاتوکسین در فروشگاه‌های عرضه‌کننده گوشت شهرستان شیراز. طب جنوب. 1390; 14 (2) :76-83

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-253-fa.html



دوره 14، شماره 2 - ( مجله علمی پژوهشی طب جنوب 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3991