[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 4 - ( فصلنامه علمی پژوهشی طب جنوب 1391 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 283-292 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان لیپوپروتئین‌های سرمی پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی Litopenaeus vannamei در افراد سالم بدون اختلالات لیپیدی
فرزانه یوسفی1، سعید نجف‌پور بوشهری2، کامران میرزایی3، زهرا سنجیده2، زهرا امیری2، بهنوش بنه گزی2، سید محمد خوشکار1، ایرج نبی پور4
1- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
2- مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی پژوهشکده علوم خلیج‌فارس، زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
4- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ، inabipour@gmail.com
چکیده:   (11551 مشاهده)

زمینه: مصرف متناسب میگو در افراد بدون اختلالات چربی خون، بر روی پروفایل لیپوپروتئین‌های سرمی آن‌ها اثری ندارد. از این رو، میگو به‌عنوان غذای سالم در دستورالعمل‌های غذایی قلب سالم پیشنهاد شده است. اما تاکنون اثر مصرف میگوی پرورشی بر روی پروفایل لیپوپروتئین‌های افراد طبیعی مورد پژوهش قرار نگرفته است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه‌ی نیمه تجربی، از 25 کارگر سالم یک شرکت پرورش میگو در استان بوشهر که یک برنامه غذایی منظم فاقد مصرف مواد غذایی دریایی داشتند، خون‌گیری به‌عمل آمد. در زمان برداشت میگوی پرورشی، برنامه‌ی غذایی آن‌ها تغییر کرده به‎صورتی که سه بار در هفته میگوی پرورشی وانامی به‌میزان 300 گرم در روز مصرف می‌کردند. پس از 6 هفته، دوباره این افراد از لحاظ پروفایل لیپیدی تحت بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: در 6 هفته پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی، در سطح تری‌گلیسرید و HDL کلسترول خون تغییر مشاهده نشد (05/0P>) ولی سطح کلسترول تام، LDL کلسترول، نسبت کلسترول تام به HDL کلسترول و نسبت LDL کلسترول به HDL کلسترول افزایش یافت (0001/0P<). نتیجه‌گیری: مصرف میگوی پرورشی وانامی می‌تواند سطوح کلسترول تام و LDL کلسترول را در افراد سالم را افزایش دهد. از این رو، با تمام سودمندی‌هایی که مصرف میگو در یک برنامه‌ی غذایی قلب سالم دارد، مصرف میگوی پرورشی برای افراد با اختلالات چربی و بیماری‎های قلبی عروقی فعلاً توصیه نمی‌شود.

واژه‌های کلیدی: میگو، قلب سالم، لیپوپروتئین‌های سرمی، کلسترول
متن کامل [PDF 314 kb]   (1854 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/8/16 | پذیرش: 1391/8/16 | انتشار: 1391/8/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi F, Najafpour Bushehry S, Mirzaie K, Sanjideh Z, Amiri Z, Bonehgezi B, et al . Effects of cultured shrimp (Litopenaeus vannamei) consumption on serum lipoproteins of healthy normolipidemic men . Iran South Med J. 2012; 15 (4) :283-292
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-368-fa.html

یوسفی فرزانه، نجف‌پور بوشهری سعید، میرزایی کامران، سنجیده زهرا، امیری زهرا، بنه گزی بهنوش، و همکاران.. بررسی میزان لیپوپروتئین‌های سرمی پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی Litopenaeus vannamei در افراد سالم بدون اختلالات لیپیدی. طب جنوب. 1391; 15 (4) :283-292

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-368-fa.html



دوره 15، شماره 4 - ( فصلنامه علمی پژوهشی طب جنوب 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4137