دوره 15، شماره 4 - ( فصلنامه علمی پژوهشی طب جنوب 1391 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 292-283 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi F, Najafpour Bushehry S, Mirzaie K, Sanjideh Z, Amiri Z, Bonehgezi B, et al . Effects of cultured shrimp (Litopenaeus vannamei) consumption on serum lipoproteins of healthy normolipidemic men . Iran South Med J 2012; 15 (4) :283-292
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-368-fa.html
یوسفی فرزانه، نجف‌پور بوشهری سعید، میرزایی کامران، سنجیده زهرا، امیری زهرا، بنه گزی بهنوش، و همکاران.. بررسی میزان لیپوپروتئین‌های سرمی پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی Litopenaeus vannamei در افراد سالم بدون اختلالات لیپیدی. مجله طب جنوب. 1391; 15 (4) :283-292

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-368-fa.html


1- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
2- مرکز تحقیقات طب گرمسیری و عفونی پژوهشکده علوم خلیج‌فارس، زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
4- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ، inabipour@gmail.com
چکیده:   (13639 مشاهده)

زمینه: مصرف متناسب میگو در افراد بدون اختلالات چربی خون، بر روی پروفایل لیپوپروتئین‌های سرمی آن‌ها اثری ندارد. از این رو، میگو به‌عنوان غذای سالم در دستورالعمل‌های غذایی قلب سالم پیشنهاد شده است. اما تاکنون اثر مصرف میگوی پرورشی بر روی پروفایل لیپوپروتئین‌های افراد طبیعی مورد پژوهش قرار نگرفته است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه‌ی نیمه تجربی، از 25 کارگر سالم یک شرکت پرورش میگو در استان بوشهر که یک برنامه غذایی منظم فاقد مصرف مواد غذایی دریایی داشتند، خون‌گیری به‌عمل آمد. در زمان برداشت میگوی پرورشی، برنامه‌ی غذایی آن‌ها تغییر کرده به‎صورتی که سه بار در هفته میگوی پرورشی وانامی به‌میزان 300 گرم در روز مصرف می‌کردند. پس از 6 هفته، دوباره این افراد از لحاظ پروفایل لیپیدی تحت بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: در 6 هفته پس از مصرف میگوی پرورشی وانامی، در سطح تری‌گلیسرید و HDL کلسترول خون تغییر مشاهده نشد (05/0P>) ولی سطح کلسترول تام، LDL کلسترول، نسبت کلسترول تام به HDL کلسترول و نسبت LDL کلسترول به HDL کلسترول افزایش یافت (0001/0P<). نتیجه‌گیری: مصرف میگوی پرورشی وانامی می‌تواند سطوح کلسترول تام و LDL کلسترول را در افراد سالم را افزایش دهد. از این رو، با تمام سودمندی‌هایی که مصرف میگو در یک برنامه‌ی غذایی قلب سالم دارد، مصرف میگوی پرورشی برای افراد با اختلالات چربی و بیماری‎های قلبی عروقی فعلاً توصیه نمی‌شود.

متن کامل [PDF 314 kb]   (2386 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/5/10 | پذیرش: 1391/5/25 | انتشار: 1391/8/16

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb