زمینه: سطوح، امکانات و تجهیزات مورد مصرف در تهیه غذا در گسترش پاتوژنهای منتقله از غذا بهعنوان یک نگرانی اصلی در بیمارستانها مطرح میباشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش ادوات طبخ در انتقال پاتوژنهای مهم مسئول عفونتهای بیمارستانی و بیماریهای منتقله از مواد غذایی در مواد غذایی بیمارستانی یکی از بیمارستانهای شهر تهران است. مواد و روشها: طی 3 مرحله نمونهبرداری مستقل، از ابزار و وسایل پرکاربرد مصرفی، هر نمونه از نظر آلودگی باکتریایی مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای مربوط به ادوات طبخ از طریق سواب استریل جمعآوری و بلافاصله پس از انتقال در لولههای استریل، تحت کشت در محیط اختصاصی باکتریهای گرم منفی و محیط عمومی قرارداده شدند. آلودگی کلی باکتریایی هر نمونه و نوع باکتریها، توسط آزمونهای تشخیصی باکتریشناسی طبق استانداردهای موجود تعیین گردید. یافتهها: از میان نمونههای مورد بررسی ادوات طبخ، آلودهترین نمونهها مربوط به نمونههای تخته کار و مخلوطکن (بهترتیب 38 و 35 درصد) بود. مهمترین باکتریهای جدا شده از این نمونهها مربوط به گونههای انتروباکتریاسه، استافیلوکوکوس اورئوس، گونههای باسیلوس و کلبسیلا پنومونیه بودند که همخوانی بالایی با جدایههای باکتریایی مواد غذایی مرتبط با آنها نشان دادند. نتیجهگیری: نتایج حاصله از این مطالعه با تأکید بر بالا بودن سطوح آلودگی میکروبی در مواد غذایی بیمارستانی و ادوات طبخ مرتبط با آنها در بیمارستان تحت مطالعه، عدم رعایت طبخ صحیح و نکات بهداشتی وسایل طبخ در امر تهیه و توزیع غذاهای بیمارستانی را در این بیمارستان نشان میدهد
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |