دوره 8، شماره 1 - ( مجله علمی و پژوهشی طب جنوب 1384 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 42-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nabipour I, Rezapour F, Jafary S M. Evaluating autoimmunity markers (TPO Ab, Tg Ab and TM Ab) in hypothyroid patients of Bushehr province . Iran South Med J 2005; 8 (1) :37-42
نبی پور ایرج، رضاپور فاطمه، جعفری سید مجتبی. بررسی مارکرهای خود ایمنی (آنتی پراکسیداز، آنتی میکروزمال و آنتی تیروگلوبولین) در بیماران مبتلا به هیپوتیروئیدیسم در استان بوشهر. مجله طب جنوب. 1384; 8 (1) :37-42

1- ، nabipour@bpums.ac.ir
2- دانشکده پزشکی
چکیده:   (19702 مشاهده)
زمینه: در مناطق با دریافت ید کافی ، شایعترین علت هیپوتیروئیدی اولیه، تیروئیدیت خود ایمنی (بیماری هاشیموتو) است. کشور ما در این هزاره، کشور با ید دریافتی کافی معرفی شده است. برای برآورد فراوانی نقش بیماری خود ایمنی در کم کاری تیروئید در استان بوشهر این مطالعه طراحی شد. مواد و روش ها: تعداد 88 بیمار مبتلا به هیپوتیروئیدی که با دوز سرکوب گر لووتیروکسین تحت درمان بودند و به درمانگاه غدد درون ریز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر مراجعه می کردند، بصورت سریال انتخاب و با مارکرهای سرمی آنتی بادی ضد پراکسیداز تیروئیدی TPOAb، آنتی بادی ضد تیروگلوبین TgAb و آنتی بادی ضد میکروزومال تیروئیدی TMAb به روش الیزا مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: فراوانی TPOAb، TgAbو TMAb به ترتیب 9/73، 5/45و 6/71 درصد به دست آمد. 3/45 درصد از افرادی که TPOAb مثبت داشتند دارای گواتر درجه یک یا دو بودند. نتیجه گیری: بیماری خود ایمنی تیروئید بصورت بیماری هاشیموتو از علت های شایع ایجاد کم کاری تیروئید در استان بوشهر است.
دریافت: 1384/3/20 | پذیرش: 1384/5/15 | انتشار: 1387/10/25