دوره 17، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1393 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 611-602 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaghoubi S, Mosavari N, Moradi Bidhendi S, Farazi A A, Mohammad Taheri M, Rajabi Z, et al . Molecular typing of Mycobacterium tuberculosis strains isolated from patients in Markazi Province. Iran South Med J 2014; 17 (4) :602-611
یعقوبی سجاد، مصوری نادر، مرادی بیدهندی سهیلا، فرازی علی‌اصغر، محمدطاهری محمد، رجبی زهرا، و همکاران.. تایپینگ ملکولی سویه‌های مایکوباکتریوم توبرکلوزیس جدا شده از بیماران در استان مرکزی. مجله طب جنوب. 1393; 17 (4) :602-611

1- گروه میکروبیولوژی، بخش تولید توبرکولین و مالئین، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، کرج
2- گروه میکروبیولوژی، بخش تولید توبرکولین و مالئین، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، کرج ، n.mosavari@rvsri.ir
3- گروه میکروبیولوژی، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی کرج
4- گروه عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک
5- گروه پاتوبیولوژی،دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
6- گروه اندودانتیکس،دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران

زمینه: RFLP-IS6110 یک روش کامل و استاندارد برای ژنوتایپینگ مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی تعیین تنوع ژنتیکی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در استان مرکزی و همچنین شناسایی نحوه‌ی انتقال بیماری در این منطقه بوده است. مواد و روش‌ها: نتایج یافته‌های آزمایش RFLP بر روی 42 نمونه‌ی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس جمع‌آوری شده از استان اراک آنالیزشد. DNA جمع‌آوری شده از ایزوله‌ها مورد هضم آنزیمی توسط Pvu II قرار گرفته و در نهایت هیبریدیزاسیون با استفاده از پروب IS6110 انجام شد. یافته‌ها: براساس تعداد کپی IS6110، ایزوله‌ها به چهار گروه اصلی تقسیم شدند 1- فاقد کپی‌های IS6110 2- تعداد کپی‌های اندک (2-1) 3-دارای تعداد کپی‌های متوسط (5-3) 4- دارای تعداد کپی‌های بالا (17-6). در این مطالعه بررسی تعداد کپی بیشتر از 17 در هر یک از ایزوله‌های بررسی شده دیده نشد.72 درصد از ایزوله‌ها دارای کپی‌های بالا IS6110، 10 درصد از ایزوله‌ها دارای تعداد کپی‌های متوسط IS6110، 10 درصد از ایزوله‌ها دارای تعداد کپی اندک IS6110و 5 درصد از ایزوله‌ها فاقد کپی‌های IS6110 بودند. نتیجه‌گیری: روش انگشت‌ نگاری ژنومیRFLP-IS6110 ، به فهم بهتر ما از ارتباطات اپیدمیولوژیکی در موارد توبرکلوزیس کمک شایانی می‎نماید. با این تکنیک می‌توان فعال شدن مجدد عفونت در استان را تخمین زد. در مطالعه‌ی حاضر کنونی قرار گرفتن سویه‌ها در خوشه‌های جداگانه، نشان دهنده فعال شدن مجدد عفونت نهفته توبرکلوزیس در این منطقه است.

دریافت: 1391/7/4 | پذیرش: 1391/8/10 | انتشار: 1393/5/20