دوره 17، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1393 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 788-748 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohebbi G H, Nabipour I, Vazirizadeh A. The Sea, the Future Pharmacy. Iran South Med J 2014; 17 (4) :748-788
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-590-fa.html
محبی غلامحسین، نبی‌پور ایرج، وزیری‌زاده امیر. دریا، داروخانه‌ آینده. مجله طب جنوب. 1393; 17 (4) :748-788

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-590-fa.html


1- بخش توکسینولوژی دریایی، مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر ، mohebbihsn@yahoo.com
2- بخش توکسینولوژی دریایی، مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج‌فارس، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
3- گروه زیست‌شناسی دریا، مرکز مطالعات و پژوهش‌های خلیج‌فارس، دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر
چکیده:   (7522 مشاهده)

زمینه: اقیانوس‌ها به‌عنوان مادر منشاء حیات "یک منبع منحصر به فردی هستندکه مجموعه‌های مختلفی از محصولات طبیعی را از اسفنج‌ها، تونیکات‌ها، بریوزوان‌ها، جلبک‌ها، نرم تنان و همچنین سیانو باکتری‌ها و دیگر موجودات دریایی را ارائه می‌نمایند. در طی چند دهه گذشته، تعداد قابل توجهی از محصولات طبیعی دریایی با خواص دارویی قوی از این موجودات کشف شده‌اند. در اینجا، به تاریخچه کشف و توسعه ترکیبات دارویی طبیعی دریایی، با چشم‌اندازی به آینده، پرداخته می‌شود. مواد و روش‌ها: برای رسیدن به هدف، ما با جستجو در pubmed، در تاریخ (26/6/2014) Marine Lit و همچنین در آرشیو سایت مجله طب جنوب از طریق موتور جستجوی گوگل، داده‌ها را جمع‌آوری نمودیم. عبارات جستجو برای Pubmed "marine venoms to drugs" و "marine bioactive compounds" بودند که در مجموع 69 مقاله یافت گردید که از بین آن‌ها، 50 مقاله دارای ارتباط بیشتر با موضوع، انتخاب شدند. از جستجوی عبارات "marine bioactive compounds to drugs" و "marine bioactive compounds" به‌ترتیب 67 و 105 مقاله انگلیسی زبان به‌دست آمد که 99 مورد انتخاب شدند. علاوه‌بر این جستجو در موتور جستجوی گوگل، برای عنوان"مواد فعال زیستی دریایی و bpums یا ismj "11 مقاله به چاپ رسیده‌ی مرتبط، به دست آمد. یافته‌ها: در حال حاضر، برخی از مواد فعال زیستی مانند سیتارابین، در بازار قابل دسترسی است. برخی از آن‌ها در حال حاضر در مراحل مختلف کارآزمایی‌های بالینی فازهای (I)، (II) و یا (III) آزمایش‌های بالینی، برخی در مراحل پیش بالینی بوده یا برخی هم انتظار می‌رود که به زودی تأیید شوند. بسیاری از محصولات دریایی برای سرطان، دردهای مزمن، بیماری‌های عفونی، سندروم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS)، ورم مفاصل، التهاب و موارد درمانی دیگر مفید هستند. نتیجه‌گیری: نویسندگان بر این باورند که دریا، می‌تواند سرچشمه کشف داروهای امیدوار کننده، برای بیمارانی که از منابع زمینی نا امید شده و از درمان دست کشیده‌اند، باشد. تاریخچه این ترکیبات نشان می‌دهد که تلاش‌های اولیه که موجب جداسازی ترکیبات فعال شده است، نقطه شروعی برای مرحله بعدی توسعه خود بوده است. بنابراین، هر گونه پژوهش با هدف خاص، هر چند به ظاهر کوچک، می‌تواند مقدمه‌ای برای کشف داروهای جدید باشد. با توجه به قدمت چند دهه‌ای علم داروسازی با استفاده از منابع دریایی نسبت به قدمت چند هزار ساله آن در خشکی، می توان حدس زد که سرعت رشد آن تا چه حد دارای شتاب روبه جلو بوده است.

متن کامل [PDF 2205 kb]   (2801 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/2/20 | پذیرش: 1393/4/4 | انتشار: 1393/5/20

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb