[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1393 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 716-722 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد میکروبی ترکیبات آمونیوم چهارظرفیتی جدید روی باکتری‌ها و قارچ‌ها
مریم صدرنیا1، ریما ژلداکووا2، محمد ارجمندزادگان 3
1- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه پیام نور
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده زیست‌شناسی، دانشگاه دولتی بلاروس، مینسک، بلاروس
3- مرکز تحقیقات سل و عفونی کودکان و گروه ایمنی‌شناسی و میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک ، arjomandzadegan@arakmu.ac.ir
چکیده:   (4217 مشاهده)

زمینه: ترکیبات آمونیوم چهار ظرفیتی (QACS) به‌عنوان مواد ضدمیکروبی بسیار مؤثر در پزشکی و صنعت شناخته شده‌اند. بروز مقاومت فزاینده میکروب‌ها نسبت به این مواد, ضرورت تولید ترکیبات جدید با فعالیت گسترده‌تر و سمیت اندک را ایجاب می‌نماید. هدف این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی ترکیبات جدید که با ایجاد تغییر در ساختار و تغییر رادیکال‌ها ساخته شده‌اند روی باکتری‌ها، مخمرها و قارچ‌ها می‌باشد. مواد و روش‌ها: 16 نمک چهارتایی آمونیوم بی‌فنیل در حلال اتیل الکل یا استونیتریل تحت شماره‌های 1 تا 16 ساخته شدند. سپس با استفاده از روش استاندارد، حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد (MIC) در محیط کشت غنی کننده گلوکز- نمکی محتوی عصاره مخمر و نیز نوترینت براث برای باکتری‌ها، پوتیتو آگار برای قارچ‌ها و نوترینت آگار و سابورودکستروز آگار برای مخمرها تعیین گردید. یافته‌ها: ترکیبات به شماره‌های 2، 7، 8، 9، 12 و 13 دارای بیشترین فعالیت ضدمیکروبی (کمترین غلظت ممانعت کنندگی از رشد) بودند. علاوه براین، غلظت ممانعت کننده از رشد در اکثر باکتری‌های مورد مطالعه غیر وابسته به ترکیب محیط کشت بود. نتایج به‌دست آمده از کشت مخمرها نشان داد که در صورت غنی بودن محیط رشدی, لازم است از غلظت بالاتر ترکیبات مورد مطالعه جهت مهار رشد استفاده شود. همچنین مشخص شد که مواد شماره 9، 12 و 13 علاوه ‌بر بالاترین اثر ضدباکتریایی, دارای بیشترین تأثیر ضد قارچی نیز می‌باشند. نتیجه‌گیری: با مقایسه ساختار ترکیبات تولید شده و نتایج این تحقیق مشخص گردید که گروه قرار گرفته در محل رادیکال R3 بالاترین نقش را در ظهور اثر ضدمیکروبی QuACها ایفا می‌کند بنابراین با جایگزین کردن گروه‌های مختلف در این محل، می‌توان مواد با حداکثر اثر ضدمیکروبی و حداقل سمیّت تولید نموده و با مقاومت میکروبی مقابله کرد.

واژه‌های کلیدی: ترکیبات آمونیوم چهارظرفیتی، اثر ضدمیکروبی، باکتری‌ها، قارچ‌ها، MIC
متن کامل [PDF 336 kb]   (1577 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۵/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۳/۵/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۵/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadrnia M, Zheldakova R, Arjomandzadegan M. Study of antimicrobial effect of novel Quaternary Ammonium Compounds on bacteria and fungi. Iran South Med J. 2014; 17 (4) :716-722
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-592-fa.html

صدرنیا مریم، ژلداکووا ریما، ارجمندزادگان محمد. بررسی اثر ضد میکروبی ترکیبات آمونیوم چهارظرفیتی جدید روی باکتری‌ها و قارچ‌ها. طب جنوب. 1393; 17 (4) :716-722

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-592-fa.html



دوره 17، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781