دوره 17، شماره 5 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1393 )                   جلد 17 شماره 5 صفحات 888-879 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Behbahani B, Tabatabaei Yazdi F, Shahidi F, Mohebbi M. Antimicrobial effect of the aqueous and ethanolic Avicennia marina extracts on Staphylococcus epidermidis, Streptococcus pyogenes and Pseudomonas aeruginosa” in vitro”. Iran South Med J 2014; 17 (5) :879-888
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-602-fa.html
علیزاده بهبهانی بهروز، طباطبایی یزدی فریده، شهیدی فخری، محبی محبت. اثر ضد میکروبی عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه حرا (Avicennia marina) بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استرپتوکوکوس پایوژنز و پسودوموناس آئروژینوزا در شرایط آزمایشگاهی. مجله طب جنوب. 1393; 17 (5) :879-888

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-602-fa.html


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد ، behrooz66behbahani@gmail.com
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (7550 مشاهده)

زمینه: گیاه حرا با نام علمی Vierh (Forssk) Avicennia marina متعلق به خانواده آکانتاسه، به‌صورت گسترده در طب سنتی جهت درمان رماتیسم و زخم‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با توجه به وجود ترکیبات زیستی فعال موجود در گیاه حرا، به‌نظر می‌رسد این گیاه دارای اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحظه‌ای باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی اثر ضدمیکروبی غلظت‌های مختلف عصاره‌های آبی و اتانولی برگ گیاه حرا بر استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس PTCC 1435، استرپتوکوکوس پایوژنز PTCC 1447 و پسودوموناس آئروژینوزا PTCC 1310 در شرایط آزمایشگاهی بوده است. مواد و روش‌ها: اثر ضدمیکروبی عصاره به دو روش پخش عصاره در سطح محیط کشت و انتشار در آگار (دیسک) مورد ارزیابی قرار گرفت. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با استفاده از روش رقت لوله‌ای تعیین گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از برنامه آنالیز واریانس (ANOVA) انجام شد. یافته‌ها: در روش انتشار در آگار همه غلظت‌های عصاره اتانولی بر استرپتوکوکوس پایوژنز و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس اثر بازدارندگی داشت. در روش پخش عصاره در سطح محیط کشت عصاره آبی اثر ضدمیکروبی بر پسودوموناس آئروژینوزا نشان نداد. MIC عصاره آبی و اتانولی برای پسودوموناس آئروژینوزا به‌ترتیب 32 و 16 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و MBC عصاره آبی و اتانولی نیز در خصوص پسودوموناس آئروژینوزا به‌ترتیب 64 و 32 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود. نتیجه‌گیری: پسودوموناس آئروژینوزا بیشترین مقاومت را به عصاره‌های آبی و اتانولی نشان داد. عصاره اتانولی برگ گیاه حرا در شرایط آزمایشگاهی دارای اثر ضدمیکروبی قابل ملاحظه‌ای بر پسودوموناس آئروژینوزا به‌عنوان باکتری گرم منفی و استرپتوکوکوس پایوژنز و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس به‌عنوان باکتری‌های گرم مثبت نشان داد.

متن کامل [PDF 737 kb]   (2695 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/2 | پذیرش: 1392/1/20 | انتشار: 1393/7/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله طب جنوب می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian South Medical Journal

Designed & Developed by: Yektaweb