زمینه: یکی از شایعترین باکتریهای عامل عفونتهای بیمارستانی، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین (MRSA) است. امروزه کاربرد عصارههای گیاهی مانند آویشن شیرازی از خانواده لامیاسیه در مقابله با باکتریها در حال افزایش است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آویشن شیرازی بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متیسیلین می باشد. مواد و روشها: 232 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جهت جداسازی سویههای MRSA جمعآوری شد با روش اگزاسیلین غربالگری انجام گرفت؛ در نهایت 75 سویه به عنوان MRSA شناسایی شدند. سپس با روش ماسراسیون (Maceration)، از برگهای خشک گیاه، عصاره تهیه گردید. فعالیت ضدمیکروبی عصاره با روش میکرو براث دایلوشن بررسی گردید و غلظت اولیه عصاره 200 میکروگرم بر میلیلیتر در نظر گرفته شد. یافتهها: حداقل غلظت عصاره که از رشد سویههای MRSA ممانعت بهعمل میآورد (MIC) از 2 تا 16 میکروگرم بر میلیلیتر متفاوت بود. عصاره قادر بود که از رشد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متیسیلین، در غلظتهای 16-8 میکروگرم بر میلیلیتر ممانعت به عمل آورد. همچنین عصاره توانست 6/62 درصد از باکتریهای MRSA مورد آزمایش را در غلظت 512 میکروگرم بر میلیلیتر یا بیشتر بکشد (MBC). نتیجهگیری: عصاره آویشن شیرازی قادر به ممانعت از رشد باکتریهای یادشده میباشد، همچنین اثر باکتریسیدال عصاره آویشن شیرازی کمتر از اثر مهاری آن بر باکتریهای MRSA میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |