[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 5 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1393 ) ::
جلد 17 شماره 5 صفحات 900-906 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی بر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین
مریم متوسل1، محمدعلی اخوت2، کامران زمردیان3، شهره فرشاد4
1- مرکز تحقیقات علوم و فناوری تشخیص آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران ، maryam.motevasel@ymail.com
2- مرکز تحقیقات علوم و فناوری تشخیص آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران
3- بخش انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی دانشکده پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران
4- مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی بالینی استاد البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران.
چکیده:   (3242 مشاهده)

زمینه: یکی از شایع‌ترین باکتری‌های عامل عفونت‌های بیمارستانی، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) است. امروزه کاربرد عصاره‌های گیاهی مانند آویشن شیرازی از خانواده لامیاسیه در مقابله با باکتری‌ها در حال افزایش است. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد میکروبی عصاره آویشن شیرازی بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین می باشد. مواد و روش‌ها: 232 سویه استافیلوکوکوس اورئوس جهت جداسازی سویه‌های MRSA جمع‌آوری شد با روش اگزاسیلین غربالگری انجام گرفت؛ در نهایت 75 سویه به ‌عنوان MRSA شناسایی شدند. سپس با روش ماسراسیون (Maceration)، از برگ‌های خشک گیاه، عصاره تهیه گردید. فعالیت ضدمیکروبی عصاره با روش میکرو براث دایلوشن بررسی گردید و غلظت اولیه عصاره 200 میکروگرم بر میلی‌لیتر در نظر گرفته شد. یافته‌ها: حداقل غلظت عصاره که از رشد سویه‌های MRSA ممانعت به‌عمل می‌آورد (MIC) از 2 تا 16 میکروگرم بر میلی‌لیتر متفاوت بود. عصاره قادر بود که از رشد استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی‌سیلین، در غلظت‌های 16-8 میکروگرم بر میلی‌لیتر ممانعت به ‌عمل آورد. همچنین عصاره توانست 6/62 درصد از باکتری‌های MRSA مورد آزمایش را در غلظت 512 میکروگرم بر میلی‌لیتر یا بیشتر بکشد (MBC). نتیجه‌گیری: عصاره آویشن شیرازی قادر به ممانعت از رشد باکتری‌های یادشده می‌باشد، همچنین اثر باکتریسیدال عصاره آویشن شیرازی کمتر از اثر مهاری آن بر باکتری‌های MRSA می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: عصاره آویشن شیرازی، اثر ضدمیکروبی، استافیلوکوکوس اورئوس، سویه‌های MRSA
متن کامل [PDF 414 kb]   (2130 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motevasel M, Okhovat M A, Zomorodian K, Farshad S. Antibacterial Effect of Zataria multiflora Extract on MRSA. Iran South Med J. 2014; 17 (5) :900-906
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-604-fa.html

متوسل مریم، اخوت محمدعلی، زمردیان کامران، فرشاد شهره. اثر ضدمیکروبی عصاره آویشن شیرازی بر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین. طب جنوب. 1393; 17 (5) :900-906

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-604-fa.html



دوره 17، شماره 5 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3921