دوره 18، شماره 2 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1394 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 369-362 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabib S, Motamed N, Zamani Z. A survey on hypothermia incidence in transported neonates to neonatal ward Ali Asghar hospital. Iran South Med J 2015; 18 (2) :362-369
طبیب سید محمدصالح، معتمد نیلوفر، زمانی زهرا. بررسی شیوع هیپوترمی در نوزادان انتقال یافته به بخش نوزادان بیمارستان علی اصغر بوشهر سال 1386. مجله طب جنوب. 1394; 18 (2) :362-369

1- گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر ، sms_tabib@yahoo.com
2- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر

زمینه: هیپوترمی در انتقال نوزادان بسیار شایع می‌باشد و بالقوه می‌تواند منجر به افزایش موربیدیتی و مورتالیتی در این گروه سنی شود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کلیه نوزادانی که در طی نیمه دوم سال 1386 از قسمت‌های مختلف استان بوشهر به بیمارستان علی‌اصغر منتقل شده بودند، از نظر درجه حرارت زیر بغلی در هنگام ورود به بخش مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: در مجموع 328 نوزاد وارد مطالعه شدند. بروز هیپوترمی 6/47 درصد بود. رابطه معنی‌داری بین هیپوترمی و روش انتقال، سن حاملگی، سن در بدو ورود، وزن تولد نوزاد، امتیاز آپگار (0001/0>P) و عاقبت نوزاد (001/0=P) به‌دست آمد. نتیجه‌گیری: هیپوترمی باعث افزایش مورتالیتی در نوزادان می‌شود و با نارسی، وزن کم هنگام تولد و امتیاز پایین آپگار در ارتباط است. برای جلوگیری از هیپوترمی هنگام انتقال، روش مراقبت کانگوروئی به جای استفاده از انکوباتور توصیه می‌شود.

واژه‌های کلیدی: هیپوترمی، نوزاد، انتقال، مورتالیته
متن کامل [PDF 427 kb]   (2098 دریافت)
دریافت: 1392/4/30 | پذیرش: 1392/7/18 | انتشار: 1394/2/13