[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 18، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1394 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 701-710 برگشت به فهرست نسخه ها
کاهش زیستی آفلاتوکسین 1B در آرد گندم با استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویزیه
مهسا عظیمی1، عیسی غلامپورعزیزی2، سمانه روحی3، فاطمه زابلی 4
1- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل
2- گروه قارچ‌شناسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، بابل
3- مرکز تحقیقات سلولی- مولکولی و گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج
4- گروه زیست‌شناسی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آیت الله آملی، آمل ، microbiol_sci@yahoo.com
چکیده:   (3473 مشاهده)

زمینه: مطمئن‌ترین روش کاهش مایکوتوکسین‌ها در مواد غذایی آلوده به آن استفاده از گونه‌های خاصی از میکروب‌ها است. هدف از این مطالعه ارزیابی کاهش زیستی آفلاتوکسین 1B توسط مخمر ساکارومایسس سرویزیه در نمونه‌های آرد گندم جمع‌آوری شده در شهرستان چالوس (استان مازندران، شمال ایران) می‌باشد. مواد و روش‌ها: 22 نمونه از آرد گندم از لحاظ آلودگی به آفلاتوکسین 1B به روش الایزا اندازه‌گیری و سپس مخمر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم اولیه افزوده شد. پس از 48 ساعت برای بار دوم میزان سم به روش الایزا اندازه‌گیری گردید. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم‌افزار آماری SPSS ویرایش 19 و آزمون آماری تی تست استفاده شد. یافته‌ها: طبق نتایج به‌دست آمده تمامی 22 نمونه از آرد گندم آلوده به آفلاتوکسین 1B بودند. بیشترین و کمترین غلظت این سم در آرد گندم اولیه یا خام به‌ترتیب 6/10 و 1/1 نانوگرم بر گرم بود. پس از افزودن مخمر ساکارومایسس سرویزیه به آرد گندم مقدار این سم کاهش یافت و به‌ترتیب 1/9 و 5/0 نانوگرم بر گرم تعیین شد. نتیجه‌گیری: اثر مهارکنندگی ساکارومایسس سرویزیه و کاهش دادن آفلاتوکسین 1B در آرد گندم در این تحیق ثابت شد. بنابراین می‌توان امیدوار بود از مخمر ساکارومایسس سرویزیه به‌عنوان عامل خنثی کننده این سم در آرد می‌توان استفاده نمود. مصرف محصولات آلوده به آفلاتوکسین 1B سلامت مصرف کنندگان را به مخاطره می‌اندازد، لذا کاهش این سم در مواد غذایی می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین 1B، ساکارومایسس سرویزیه، آرد گندم، الایزا
متن کامل [PDF 750 kb]   (1078 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی و ایمنولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۶/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۶/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۶/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azimi M, Gholampour Azizi E, Rouhi S, Zaboli F. Biological reduction of aflatoxin B1 in wheat flour using yeast Saccharomyces cerevisiae. Iran South Med J. 2015; 18 (4) :701-710
URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-712-fa.html

عظیمی مهسا، غلامپورعزیزی عیسی، روحی سمانه، زابلی فاطمه. کاهش زیستی آفلاتوکسین 1B در آرد گندم با استفاده از مخمر ساکارومایسس سرویزیه. طب جنوب. 1394; 18 (4) :701-710

URL: http://ismj.bpums.ac.ir/article-1-712-fa.html



دوره 18، شماره 4 - ( دو ماهنامه طب جنوب 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، طب جنوب ISMJ

Iranian South Medical Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License which allows users to read,
copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly

Copyright © 2017, Iranian South Medical Journal| All Rights Reserved

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790