زمینه: سواد سلامت ظرفیت افراد برای کسب، پردازش و درک اطلاعات و خدمات بهداشتی پایه مورد نیاز برای تصمیمگیریهای مناسب بهداشتی است. سواد سلامت علمکردی در طول رویارویی بیمار با ارائهدهندگان خدمات سلامت نقش مهمی بازی میکند و سطح کارآمدی ارتباط افراد با اهداف نظام مراقبت بهداشتی را تعیین میکند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی سطح سواد سلامت بیماران مراجعهکننده به بیمارستانهای شهر بوشهر و شناسایی عوامل مؤثر بر آن انجام شد.
مواد و روشها: در این پژوهش توصیفی پیمایشی، در مجموع 250 بیمار مراجعهکننده به بیمارستان شهدای خلیج فارس و بیمارستان سلمان فارسی به شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. دادهها با استفاده از آزمون هنجاریابی شده سواد سلامت عملکردی بزرگسالان به دست آمد. دادههای حاصل با استفاده از نرمافزار SPSS ویرایش 20 و آزمونهای آماریتی مستقل، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: یافتهها نشان داد سواد سلامت بیماران مراجعهکننده به این بیمارستانها با میانگین 2/69 در سطح مرزی قرار دارد. سطح سواد سلامت با سن، جنس و سطح تحصیلات رابطه معنیداری داشت.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد سطح سواد سلامت بیماران موردنظر در سطح مرزی و ناکافی قرار دارد. ناکافی بودن سواد سلامت باعث میشود تا پیامهای بهداشتی بهطور درست به بیماران انتقال داده نشود. در نتیجه ضروری است که پرسنل بیمارستان از روشهای درست انتقال اطلاعات استفاده نمایند. بهطور کلی تهیه منابع آموزشی ساده و قابل فهم برای بیماران از جمله راههای افزایش سطح سواد سلامت است.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |